Eilėje prie vaisių – pusvalandį

Pietinėje miesto dalyje, šalia "Vyturio" prekybos centro gyvenantys klaipėdiečiai pasigenda vaisių ir daržovių pardavėjų. Miestiečiai skundėsi, kad, norėdami įsigyti gėrybių, jie priversti eilėje stovėti ir pusvalandį.

Verslininkai nenori uždirbti?

Vaidaugų gatvės gyventoja tvirtino, kad apsipirkti  eina į "Vyturio" prekybos centrą.

Pensininkė pasakojo, kad dažnai stabteli ir prie šalia esančio vaisių bei daržovių kioskelio, čia įsigyja įvairių gėrybių.

Moteris džiaugėsi maloniu aptarnavimu, puikia pardavėja, tačiau apgailestavo, kad prie komplekso tėra vienas toks kioskelis.

Tad norintiesiems įsigyti vaisių ir daržovių dažnai tenka stovėti ilgiausioje eilėje. Pasak pensininkės, tokia situacija kartojasi nuolat.

"Vaisių ir daržovių perku nedaug – iki pusės kilogramo. Tiek man užtenka. Kartais, norint nusipirkti gėrybių, tenka stovėti ir pusvalandį. Gerai, kad aš dar vaikštau. Nėra didelės problemos palaukti, bet gaila žiūrėti į laukiančius ir saulėje kepančius neįgaliuosius, vyresnio amžiaus žmones su lazdelėmis, mamas su vaikais ar besilaukiančias moteris. Žmonės vos pastovi. Praleidžiame geranoriškai juos į priekį. Tokia situacija tikrai nėra normali", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė stebėjosi, kodėl šioje teritorijoje tėra tik viena prekybos vaisiais ir daržovėmis vieta.

Negi verslininkai nenori uždirbti?

"Juk aplink tiek daug daugiabučių namų, gyventojų. Ir Laukininkų, ir Bandužių, ir Vaidaugų gatvės. Juk tai daugiabučių namų rajonai. Negi verslininkai nenori uždirbti? Jei būtų bent dvi vietos, žmonėms nereikėtų stovėti pusvalandį eilėse. Visiems pirkėjų užtektų", – tvirtino klaipėdietė.

Priversti prekiauti negali

Miesto viešosiose erdvėse yra patvirtintos 76 prekybos vaisiais ir daržovėmis vietos.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė informavo, kad vasaros sezonu paprastai jų būna užimta apie 70 proc.

Šaltuoju metų laiku prekeivių vaisiais ir daržovėmis viešosiose erdvėse beveik nematoma, nors sąlygos būna ir palankios šiam verslui.

Prekiauti gėrybėmis lauke galima, kol oro temperatūra nebūna žemesnė nei 5 laipsniai šilumos.

"Tai daugiau šiltojo meto prekyba. Pasitaiko, kad kai kurie prekeiviai dirba ir šaltuoju metų laiku. Ypač prieš Kalėdas, Naujuosius metus", – pasakojo vedėja.

J.Uptienė tvirtino, kad prieš "Vyturio" prekybos centrą yra patvirtintos dvi prekybos vietos vaisiais ir daržovėmis.

"Gal verslininkams nepatinka ta vieta. Nepageidauja ten dirbti. Nepriversime prekiauti vienur ar kitur, jei nenori. Būna, kad verslininkams siūlome pardavinėti prekes kažkurioje patvirtintoje vietoje, suteikiame kioskelį, bet jie nenori. Pasako, kad ta vieta jiems neįdomi", – teigė vedėja.

Reaguoja į iniciatyvas

J.Uptienė patikino, kad patvirtintos prekybos vietos nuolat peržiūrimos. Naikinamos tos, kurios nesulaukia verslininkų susidomėjimo, kuriamos naujos, kurias pastarieji pasiūlo.

"Visada analizuojame verslininkų siūlymus, kur šie nori prekiauti. Vienoje ar kitoje viešojoje erdvėje gali būti patvirtintos ir kelios prekybos vietos, tačiau jos neturi būti tuščios. Reikia, kad verslininkai norėtų ten dirbti", – pabrėžė vedėja.

Anot J.Uptienės, nesulaukta nė vieno signalo iš verslininkų, kad prie "Vyturio" prekybos centro trūktų prekybos vaisiais ir daržovėmis vietų.

"Nesame gavę tokių pastebėjimų", – tvirtino vedėja.

J.Uptienė atkreipė dėmesį, kad mieste yra ir daugiau prekybos vaisiais bei daržovėmis vietų, kur nuolat nusidriekia pirkėjų eilės. Viena tokių – Ligoninės gatvėje, ties M.Mažvydo alėja.

"Ten yra viena vieta ir ji labai populiari. Nuolat būna eilių. Tačiau iš verslininkų nesame sulaukę prašymų, kad atsirastų dar viena prekybos vieta. Jei nėra norinčiųjų dirbti, antros ir nesteigiame", – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taigi salia ira prekybos centras IKI koks tikslas laukti eileja ? nueini ten ir nusiperki

povilas

povilas portretas
Prie "Kalifornijos" tą storąją pardavėją reikėtų vyt ravėt daržų, o ne su žmonėmis dirbti t.y.prekiauti vaisiais ir daržovėmis. Baisu ką nors pirkti iš tokios.Ne tik, kad stora, bet ir charakteris atsiprašau. Po to valgyti iš jos rankų pakrauta energija, baisu.

lk

lk portretas
jeigu tos dvi pardavėjos mažiau dirbtų liežuviais- tokių eilių nesusidarytų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių