E. Balsio menų gimnazijai – labdaros koncertas

Nors gaisro nuniokotoje E.Balsio menų gimnazijoje jau verda darbai, tačiau, ar atsiras lėšų už juos sumokėti, dar nėra žinoma. Pinigus remontui renka mokinių tėvai, o šią savaitę įvyks paramos koncertas.


 

Nors gaisro nuniokotoje E.Balsio menų gimnazijoje jau verda darbai, tačiau, ar atsiras lėšų už juos sumokėti, dar nėra žinoma. Pinigus remontui renka mokinių tėvai, o šią savaitę įvyks paramos koncertas.

Nuostoliai – nemenki

Naujųjų metų naktį garsųjį Gedminų dvarą, kuriame vyksta ir menų gimnazijos pamokos, nutvieskė kilęs gaisras. Ugnies liežuviai nuostolių pridarė už beveik 24 tūkst. eurų.

„Suma nemaža. Matosi vienaip, o paskui pasirodo kitaip. Viskas nepigiai atsieina“, – pastebėjo gimnazijos direktorius Gintautas Misiukevičius.

Po gaisro statinio stogui nedelsiant reikėjo remonto, darbų laukė ir vandens suniokotos kelios klasės. Laimei, pavyko išsaugoti kabinetuose stovėjusius muzikos instrumentus.

Iš ministerijos – nežinia

Siekdami kuo greičiau pašalinti gaisro padarinius, sukruto gimnazijos auklėtinių tėvai, kurie bemat įsteigė paramos fondą.

Neatmetama, kad visos remontui reikalingos sumos surinkti nepavyks, tačiau paaukoti pinigai bus itin reikalingi smulkiems darbams.

Finansine injekcija iškart po gaisro prisidėti žadėjo Švietimo ir mokslo ministerija.

Kokią sumą pinigų ji skirs, dar nežinoma, mat iki šiol gimnazija sulaukia tik pažadų. Teigiama, kad kažkiek pinigų remontui bus atseikėta, bet konkrečių nutarimų dar nėra.

„Pažadais nelabai tikiu šiais laikais, kol nėra pavedimo. Žodiškai mūsų steigėjas neatsisakė padėti ir paremti. Bet, kol nėra pinigų, tvirtinti, kad viskas yra gerai, negalime“, – teigė pašnekovas.

Šiuo metu gaisro apgadintame pastate pluša darbininkai. Planuojama, kad remontas turėtų būti baigtas šią savaitę.

„Dabar žiema – negalėjome palikti skylės stoge. Darbus atliekanti firma turėjo apyvartinių lėšų. Ji mus suprato ir nelaimėje nepaliko. Sako, jog tikisi, kad mes vis tiek atsiskaitysime“, – pasakojo G.Misiukevičius, juokaudamas, kad negavus visų reikiamų lėšų jam teks imtis viešųjų darbų.

Prisidės muzikuodami

Nors savivaldybė ir negali prisidėti finansiškai, tačiau tuoj po gaisro Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino padėsiąs kitomis formomis. Jis pasiūlė mokyklai surengti paramos koncertą, kurio metu visos surinktos lėšos būtų skirtos remontui.

Iniciatyva jau įgavo aiškius kontūrus. Šį ketvirtadienį 18 val. gimnazijoje esančioje Vargonų salėje vyks minėtas paramos koncertas.

Renginyje dalyvaus ir muzikinius kūrinius atliks buvę E.Balsio menų gimnazijos auklėtiniai. Talkinti suskubo ir kitos uostamiesčio meno mokyklos. Koncerte ketina dalyvauti S.Šimkaus konservatorijos, J.Kačinsko ir J.Karoso muzikos mokyklų auklėtiniai.

Paramos koncerto garbės svečias – uostamiesčio meras V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvusi gimnazistė to įdomu

buvusi gimnazistė to įdomu portretas
gal todėl, kad tokiose situacijose "konkuruojančios firmos" solidarizuojasi ir palaiko viena kitą? Gimnazijoje visada buvo ir bus mokinių, galinčių surengti ištisą koncertų, parodų maratoną, ką jie nuolat ir daro, tačiau šiuo atveju itin graži iniciatyva iš savo mokyklai neabejingų absolventų ir mokyklos draugų. p.s. ir nelabai yra čia kam konkuruoti tarp tų mokyklų, nes jos visos gan skirtingos ir kiekvienas pasirenka, kur jam mokytis priimtiniausia.

Įdomu

Įdomu portretas
O kodėl koncerte nebus dabartinių gimnazijos mokinių? Kodėl tik "konkuruojančios firmos" - Karosos muzikos mokykla, Kačinsko muzikos mokykla? Negi Balsio menų gimnazijos mokiniai prastesni?

Tik

Tik portretas
ir žiūri, kaip iš to vargano žmogelio išpešt pinigų. Juk yra savivaldybė, kuri nėra ant bankroto ribos, gauna pelnus. Tai ką, stogui sutvarkyti negali išskirti lėšų? Juk, vis tik, kultūros paveldo statinys?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių