Džiazo fiestą užbaigė siautulingas šou

Tris dienas Klaipėdą drebinusi džiazo fiesta baigėsi. Festivalį vainikavo siautulingas amerikietės, bosinės gitaros deive tituluojamos ir „funk groove“ muzikos žvaigždės Nik West šou.

Dovanojo išskirtinius pasirodymus

Šeštadienį, paskutinę 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio dieną, šios muzikos gerbėjams žadėta dar daugiau unikalios džiazuojančios nuotaikos, išskirtinių pasirodymų.

Muzika Kruizinių laivų terminale vėl netilo iki vėlumos. Pirmieji scenoje pasirodė danai „Jazz Five“. Susirinkusiuosius jie kvietė pasinerti į tikrąjį Naujojo Orleano siautulį, pagardintą unikaliu funky, bliuzo ir jazz'n'roll muzikos stilių kokteiliu su išskirtiniu šiaurietiškuoju prieskoniu.

Energinguosius danus pakeitė lietuvišku prieskoniu pagardintas Perico Sambeat ir Viktorija Pilatovič ispaniškasis duetas. Kartu pasirodė ir Klaipėdos džiazo orkestras.

Pasimėgauti tikra arabiškų naktų romantika šeštadienį kvietė jungtinės Furat Qaddouri ir jį lydinčių muzikantų grupės pajėgos iš Irako, Egipto ir Libano.

Arabų styginio muzikos instrumento kanūno vituozas F.Qaddouri ne tik ištobulino savo gebėjimus groti šiuo instrumentu, bet ir tarpusavyje derindamas tradicinės arabų, džiazo bei kitus muzikos stilius, suformavo savitą muzikos stilių.

Klaipėdoje jis pristatė programą „Baghdadi Jazz“. Tai įstabaus grožio Bagdado deivių meilės istorijoms dedikuotas unikalių, tradicinės arabų muzikos ir džiazo mišiniu pagardintų melodijų rinkinys, kupinas paslaptingų vilionių ir arabiškų naktų svaigulio.

Festivalio scenoje F.Qaddouri ir jo muzikantų grupė pasirodė drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Užkrės linksmos beprotybės nuotaika

Vakarą vainikavo ryškiausias 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos karūnos brangakmenis – bosinės gitaros deivė ir „funk groove“ muzikos žvaigždė amerikietė Nik West.

Išskirtinio talento ir charizmos atlikėja itin sparčiai užkariauja gerbėjų širdis. 29-erių Nik West jau gali pasigirti koncertais kartu su Lenny Kravitz, John Mayer ar Prince, kviestiniu pasirodymu TV projekte „Amerikos dievaitis“, nuotraukomis ant žurnalų viršelių bei pelnytais prestižiniais apdovanojimais.

Nesutramdomoji Nik West ir Klaipėdą akimirksniu užkrėtė linksmos beprotybės nuotaika. Ji tapo ir pagrindiniu, menininko Algio Kriščiūno nutapytu 24-ojo festivalio simboliu.

Ši atlikėja sulaukė didžiausio klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesio.

Priviliojo tūkstančius žmonių

Per tris dienas Klaipėdos pilies džiazo festivalio senojoje pasirodė beveik 150 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, tarp kurių – garsiausios pasaulio džiazo ir „world“ muzikos žvaigždės.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams padovanota kone dvi dešimtys įvairių muzikinių pasirodymų ir koncertų, renginių ar seminarų. Festivalį papuošė ir kelios dešimtys burėmis pasidabinusių laivų.

Jis priviliojo tūkstančius žmonių, kuriems patinka gera muzika. Kadangi festivalis pasižymi muzikos stilių įvairove, publika buvo įvairi.

Renginiuose lankėsi ir šeimos su vaikais, ir vyresnio amžiaus žmonės, ir jaunimas. Vieni būrėsi prie scenos, kiti leido laiką vaikų zonoje, treti vaikščiojo pakrante ar muzikos klausėsi atsisėdę ant pylimų piliavietėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O,

O, portretas
Dziazas tik vipams??

Tata

Tata portretas
Gerai,kad Kongas ne smuikininkas......

Nieko gero

Nieko gero portretas
Eilinis mero ir jo chebros balius VIP palapinėje. Kodėl nepagvota apie paprastus klausytojus ir žiūrovus ??? Atsisėsti nėra vietos kur . Negi sunku buvo suolų pristatyti , kad žmonės galėtu atsisėsti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių