Dviratininkai pamėgo saugius konteinerius

Prie miesto ligoninių esančioje kombinuotoje viešojo transporto jungtyje įrengti saugojimo konteineriai dviračiams sulaukė didelio populiarumo. Pastaruoju metu visi įrenginiai užimti.

Aikštelėje prie miesto ligoninių yra įrengti 5 konteineriai, kuriuose galima laikyti dviračius.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad iki gruodžio 31-osios visos vietos užimtos.

"Jei atsirastų norinčiųjų, turėtume rengti konkursą. Veikiausiai pagrindinis kriterijus būtų paprastas – kas daugiau naudosis viešuoju transportu. Labai džiaugiamės, kad dviračių saugojimo konteineriai nestovi tušti", – tvirtino vadovas.

Direktoriaus teigimu, dviračių saugojimo konteineriai – labiausiai pasiteisinusi kombinuotos viešosios transporto jungties priemonė. Šalia esančiais paprastais dviračių stovais naudojasi tik vienas kitas. G.Neniškis pripažino, kad palikti čia dviračius nėra saugu.

Norintieji naudotis saugojimo konteineriu privalo turėti elektroninį autobuso bilietą. Tada pasirašoma sutartis su viešąja įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas".

"Mums svarbiausia, kad konteineriais žmonės naudotųsi pagal paskirtį. Atvažiuotų dviračiu, jį paliktų čia, o tada sėstų į autobusą ir tęstų kelionę", – akcentavo direktorius.

Dviračių saugojimo konteineriai yra rakinami. Naudotojai juos atrakina, pasinaudoję savo mobiliojo ryšio telefonu.

Pasak G.Neniškio, gali būti, kad ateityje bus įrengta daugiau dviračių saugojimo konteinerių. Tokia galimybė yra svarstoma.

Vakarų šalyse tokie dviračių saugojimo konteineriai yra įrengti prie kiekvienos valstybinės įstaigos.

"Diskutuojame, ar plėsti šią paslaugą. Įrengti kombinuotą viešojo transporto jungtį buvo bandomasis projektas, tikrinimas, ar viskas veiks taip, kaip kitose šalyse. Matome, kad vienas gabaliukas tikrai pasiteisino", – pabrėžė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a.v

a.v portretas
Galetu ir geresnio dizaino buti. Tai dabar atrodo kaip seni sovietiniai geleziniai garazai. Tai klaipedos nepuosia.

konteineriai

konteineriai portretas
gali būti ir gražesni, o ne panašūs į šiukšlių konteinerius, pagooglinkit, pasirinkimas didelis

Tadas

Tadas portretas
Manyčiau, kad konteineriu dydis truputi per didelis, būtų galima iš vieno padaryti du, kad ir pačių dviračių tilptų daugiau, nes projektas tai super.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių