Dviračių takas taps saugesnis

Tobulinamas Tauralaukyje palei Danę nusidriekęs pėsčiųjų ir dviračių takas. Dėl jame esančio nesaugaus nusileidimo formuojamas pandusas dviratininkams ir neįgaliesiems.

Šiuo metu dviračių take šalia Klaipėdos gatvės įrengiamas pandusas. Nuožulnus šlaitas miestiečiams, kai reikėdavo stačiais laiptais užtempti savo dviračius arba jais nusileisti, sukeldavo nemažai nepatogumų.

Taip pat gyventojai nerimavo, jog statūs betoniniai laiptai kelia pavojų vaikams, jau nekalbant apie neįgaliuosius.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė teigė, kad netrukus situacija pasikeis ir Tauralaukio gyventojai galės nesunkiai patekti į dviračių taką.

"Tie laipteliai – labai statūs, tai išties "skaudi" vieta. Kadangi pirmuoju etapu nutiesėme dviračių taką, nutarėme jį dar patobulinti, kad žmonėms būtų paprasčiau pasiekti Tauralaukį", – aiškino vedėja.

Šiuo metu minėtoje vietoje pilamas gruntas ir formuojama įvaža. Darbams, kurie atsieis apie 39 tūkst. eurų, naudojamos savivaldybės lėšos.

Įvažą planuojama užbaigti iki kito mėnesio pradžios.

"Parengę projektą pasirašėme sutartį su rangovu. Pagal ją pandusas dviratininkams ir neįgaliesiems turėtų atsirasti iki spalio 1-osios. Žinoma, jei nebus prašoma pratęsti numatytą terminą", – svarstė V.Lendraitienė.

Darbų rangovas – statyba ir kelių tiesimu užsiimanti bendrovė VVARFF iš Plungės.

Dar viena gera žinia dviratininkams. Vedėja užsiminė, kad ateityje taip pat planuojama pratęsti minėtą dviračių taką iki Purmalių gyvenvietės. Šiuo metu vyksta jo projektavimo darbai. Apie konkretų statybų laiką kol kas garsiai nekalbama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ania

Ania portretas
Pagaliau!

o

o portretas
Nice
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių