Dviračių takas: finišas pasiektas

Dvejus su puse metų trukę dviračių tako greta Danės upės įrengimo darbai oficialiai baigti. Neseniai palaimintas atsakingų institucijų, objektas atiduotas į Klaipėdos savivaldybės rankas.

Dvejus su puse metų trukę dviračių tako greta Danės upės įrengimo darbai oficialiai baigti. Neseniai palaimintas atsakingų institucijų, objektas atiduotas į Klaipėdos savivaldybės rankas.

Nuo šiol Miesto tvarkymo skyrius turės rūpintis dviračių tako aplinkos tvarkymo, žolės pjovimo ir kitais būtinais darbais.

Darbams artėjant prie pabaigos, objektas ne kartą sulaukė miesto vadovų dėmesio. Apžiūrėjus taką, buvo pažeriama ir priekaištų dėl esą ne iki galo arba nekokybiškai atliktų kai kurių smulkių darbų.

Dauguma trūkumų jau pašalinti, liko tik neesminiai.

"Takas atiduotas naudoti, viskas tvarkoje. Iš esmės trūkumai yra ištaisyti, tačiau dar yra garantinis rangovo įsipareigojimas atsodinti želdinius – kai kurie medeliai neprigijo, žolė nesužėlė", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Pašnekovo teigimu, 10 km ilgio dviračių takas kainavo apie 7 mln. senąja valiuta. Didžioji dalis šio projekto buvo finansuota ES lėšomis.

Dviračių tako nuo Biržos iki Klaipėdos tilto tiesimo darbai, poskyrio vedėjo teigimu, truko 2,5 metų.

"Būta ir trukdžių. Darbai turėjo būti baigti pusmečiu anksčiau. Techniniai nesklandumai iškilo ties Botanikos sodu. Ten buvo užpelkėjusi vieta, todėl reikėjo papildomų sprendinių, kaip ją sutvirtinti", – pasakojo R.Stasiulis.

Poskyrio vedėjo teigimu, šiuo metu visi darbai baigti ir gyventojai jau gali riedėti naujuoju taku.

Pastebima, kad dviračių takas pagražino ir Danės krantinę. Jau kurį laiką ji nebeskendi tamsoje, mat ją nušviečia senovinio stiliaus žibintai.

Nuo Kurpių gatvės iki Jono kalnelio pastatyti visiškai nauji šviestuvai, jie labai primena tuos, kurie įrengti ir Tiltų gatvėje. Kiek kitokie žibintai apšviečia likusią kelio dalį. Šalia tako įrengtos poilsio zonos, pastatyti suoliukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksandra

Aleksandra portretas
Tik kodel apsvetimas neveikia vakarais ir nakti?

Jono

Jono portretas
tiltelis ir jo prieigos prasosi demesio- lyg deguto saukstas. Na, ir Tauralaukio tilto laipteliai stresa varo - seimyna tokiais staciais laiptais dviraciu neuzsinesa. Gal sumazinti botanikos sodo palei kelia ir nutiesti taka?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių