Dviračių takas drieksis kone vandeniu

Dviračių mėgėjams dar šiais metais žadama baigti tiesti dviračių taką, kuris sujungs Gargždus ir Dovilus. Šiuo metu aiškėja, kaip atrodys šis projektas – baigiami įrengti Dovilų karjero kranto tvirtinimai.

Panašu, kad gamtos mėgėjams ateityje bus kur paganyti akis.

Dviračių takas iš Gargždų miesto suks Dovilų link palei Dovilų karjero kranto liniją.

"Arčiau kelio negalėjome jo daryti, todėl projektuota palei pačią karjero vandens liniją. Kad šlaitas neslinktų, čia įrengta atraminė sienutė. Manau, jog vaizdas bus įspūdingas – dviračiai važiuos lyg vandeniu. Tikimės, kad šias vietas pamėgs turistai", – apie projektą pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus.

Darbus atlieka įmonė "Žemkasa". Apie 2,6 km ilgio tako statybos darbai kainuos 332 tūkst. eurų, iš jų 90,6 tūkst. eurų skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė, likusieji pinigai – iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

Planuojamas tako plotis – 2,5 metro, ties Dovilų karjeru jis susiaurės iki 2 metrų.

Takas prasidės netoli Gargždų miesto ribos, šalia J.Basanavičiaus gatvės esančios stovėjimo aikštelės, Kulių kaimo pabaigoje, o baigsis Dovilų miestelyje.

Planuose taip pat numatyta įrengti šio dviračių tako apšvietimą.

"Ateityje šis takas bus "sužiedintas". Nuo Dovilų toliau Gargždų link bus galima važiuoti šalia Gamyklos gatvės esančiu senuoju taku. Tačiau anksčiau būta diskusijų, kad ši gatvė bus rekonstruota. Buvo minčių, jog reikėtų rekonstruoti šį seną taką, bet jis priklauso įmonei "Klaipėdos regiono keliai". Tiesa, šios gatvės rekonstrukcija atidėta. Mes raginame, kad bent jau būtų sutvarkytas dviračių takas", – kalbėjo A.Ronkus.

Pernai naujas dviračių takas buvo paklotas nuo Viliaus Gaigalaičio globos namų iki Gargždų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Gal rekonstrukcijos sulauks ir kitas takas iki Gargždų? Važiuojant dantys barška:) Čia šalia Skaidriojo

Anonimas

Anonimas portretas
nors jakai-dovilai ir jau butu gerai, o po to klaipeda

Ziniukas

Ziniukas portretas
Jei dar medziu ar krumu prisodintu is vakaru puses butu jega. Vaziuojant vejuotu oru tuose laukuose uzuoveja labai svarbu. O del pinigu nesiparinkit, geriau tegu takus daro ir plauna , nei kitur plauna ir taku nedaro.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių