Du lūšiukai namuose gyvena su šunimis

Klaipėdos zoologijos sode plėšrūnų netrūksta. Visai neseniai jų gretas papildė dvi lūšys – patinas ir patelė. Šiuo metu jie yra pusantro mėnesio laiko ir auga klaipėdiečių namuose.

Klaipėdos zoologijos sode plėšrūnų netrūksta. Visai neseniai jų gretas papildė dvi lūšys – patinas ir patelė. Šiuo metu jie yra pusantro mėnesio laiko ir auga klaipėdiečių namuose.

Lūšiukai į zoologijos sodo darbuotojų rankas pateko tik gimę, kuomet šių mažylių atsisakė mama. Pastarieji gyvena savanorių namuose kartu su naminiais gyvūnais.

„Plėšrūnai mielai žaidžia, miega, valgo kartu su šunimis. Žodžiu, gyvena tikrą šunišką gyvenimą“, – šypsojosi atsakinga už plėšrūnus Klaipėdos zoologijos sodo savanorė Viktorija Tilvikaitė.

Anot lūšis prižiūrinčių klaipėdiečių, plėšrūnai elgiasi kaip naminiai gyvūnai ir gerai sutaria ir su kitais keturkojais.

„Lūšiukai auga lėtai. Nuo mažumės stengiamės juos pripratinti prie lankytojų, kad ateityje gyvūnai patirtų kuo mažiau streso. Namuose mažylius laikysime iki keturių mėnesių“, – sakė Klaipėdos zoologijos sodo vadovas Edvardas Legeckas.

Vėliau, jiems paūgėjus, gyvūnai pradės fizinį brendimą ir turės gyventi voljere atskirai.

Pirmąsias kelias savaites, V. Tilvikaitės žodžiais, mažylių priežiūra buvo sudėtinga, lūšiukai maitinosi tik specialiu mišinuku, nemokėjo patys tuštintis. „Teko masažuoti jiems pilvukus ir visais būdais atstoti lūšiukams mamą“.  

Atsakinga už plėšrūnus V. Tilvikaitė pasakojo, esą tik neseniai naujieji sodo gyventojai pradėjo žaisti ir zuiti po namus.

Šiuo metu visi norintieji turi galimybę aplankyti Klaipėdos rajone, Jonušų kaime įsikūrusiame „Mini Zoo“ gyvenančias lūšis, kurių čia – apie šešiolika. Pačius jauniausius lūšiukus lankytojai išvysti gali darbuotojų namuose.  Tačiau, kaip įspėjo jie, ne kasdien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lusiuku myletoja

lusiuku myletoja portretas
Ar galima butu nusipirkti lusiuka pas jus ir auginti kaime
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių