Direktoriaus konkursas – pabaigos link

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo konkursas, kaip buvo tikėtasi, didelio susidomėjimo nesulaukė. Kultūros ministerijoje į šį postą buvo sulaukta tik dviejų pretendentų dokumentų, abu kandidatai – ne klaipėdiečiai. Kuris jų tinkamiausias į šias pareigas, paaiškės lygiai po dviejų savaičių.

Kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė Jonas Sakalauskas, šiuo metu jau kurį laiką vadovaujantis Nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Kultūros ministerija paskelbė naują konkursą šioms pareigoms.

Nors prognozuota, kad susidomėjimas teatro vadovo atranka gali būti nemažas, tačiau dokumentus konkursui pateikė tik du asmenys – vilnietis kompozitorius Antanas Jasenka ir Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė. (Klaipėdiečiai į šį postą nepretendavo.)

Abu jie – A.Jasenka ir R.Bieliauskaitė prieš gerą mėnesį buvo susitikę su Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojais. Tąkart pretendentams buvo sudaryta galimybė susipažinti su teatro veiklą reglamentuojančiais dokumentais, taip pat pabendrauti su teatro kolektyvu.

Lygiai po dviejų savaičių, gegužės 8 d., Kultūros ministerijos komisija atrinks tinkamiausią pretendentą į Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietą. Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

"Gegužės 8 d. komisija rinksis ir spręs, kuris kandidatas geriausias. Gali atsitikti taip, kad netiks nė vienas pretendentų. Tada bus skelbiamas naujas konkursas", – teigė Kultūros ministerijos patarėjas Arūnas Malinauskas.

Nuo kovo 1 d. laikinai Klaipėdos muzikinio teatro vadovo vairą perėmė direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stigma

stigma portretas
Toks šalikas aplink kaklą rodo vieną – tai "menininkas".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių