Diplomatų privilegijoms – žalia šviesa

Į uostamiestį oficialaus vizito atvykę Kroatijos ambasados Lietuvoje atstovai įsivėlė į skandalą. Ambasadai priklausantis automobilis užfiksuotas akiplėšiškai pažeidęs kelių eismo taisykles. Paaiškėjo, kad užsienio šalių atstovybių darbuotojams netaikoma atsakomybė, tad net ir akiplėšiškai taisykles pažeidinėjantys diplomatai yra nebaudžiami.

Ratais – ant šaligatvio

Kroatijos Respublikos ambasados biurui priklausančiais valstybiniais numeriais pažymėtas automobilis užfiksuotas Naujojo Sodo gatvėje paliktas ant šaligatvio.

Ambasados darbuotojai nepaisė net ryškia geltona spalva pažymėtos ištisinės šaligatvio bortelį ženklinančios linijos.

Mašina šioje vietoje užfiksuota spalio 23 dieną 14 val. 10 min.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos, 15 val. Kroatijos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis Krešimir Kedmenec turėjo suplanuotą susitikimą su Klaipėdos vadovais.

Susitikimas turėjo vykti rotušėje, esančioje Danės gatvėje.

Kroatija Lietuvos uostamiestyje ketina atidaryti savo garbės konsulatą. Planuojama, kad atstovybė duris atvers kitų metų pavasarį.

Dažnas klaipėdietis Naujojo Sodo gatvėje jau išmoko paisyti kelių eismo taisyklių, nes priešais K centrą yra įrengta pažeidėjus nuolat fiksuojanti vaizdo kamera.

Pasak policijos, šioje vietoje buvo užfiksuojama itin daug kelių eismo taisyklių nepaisančių mašinų, todėl vairuotojai po truputį tampa atidesni.

Nubausti nepajėgia

Pranešimą apie užfiksuotą pažeidimą gavę Klaipėdos kelių policijos tarnybos pareigūnai ėmė aiškintis įvykio aplinkybes.

"Medžiaga persiųsta Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Kadangi pažeidimas susijęs su automobilių statymu miesto teritorijoje, jį turėtų ištirti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Jei jiems nepavyksta nustatyti, kas yra automobilio savininkas, arba jis nepateikia duomenų, kas vairavo mašiną, tyrimo imamės mes", – aiškino Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tikino, kad policija pati pajėgi tirti tokius pažeidimus, ir nusistebėjo, kodėl medžiaga siunčiama jos skyriui.

"Persiųsime. Policija lygiai taip pat, kaip ir mes, yra atsakinga už tokio pobūdžio pažeidimus", – kalbėjo K.Vintilaitė.

Atsakomybė netaikoma

Tačiau panašu, kad nė viena tarnyba nebaus kroatų, kurie Klaipėdoje užfiksuoti pažeidę kelių eismo taisykles.

Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas dienraščiui pateiktame atsakyme pažymėjo, kad pagal nusistovėjusią praktiką Lietuvos kelių policijos tarnyba persiunčia Užsienio reikalų ministerijos Valstybinio ir diplomatinio protokolo departamentui pranešimus apie nustatytus diplomatinių atstovybių kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Departamentas savo ruožtu tokius pranešimus siunčia užsienio valstybių diplomatinėms atstovybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
Jokių privilegijų! Ką apie tai mano miesto valdžia, meras?

taip

taip  portretas
i6eina, kad diplomatas be kultūros tai koks jis diplomatas, taip reikia juos pagėdint nors tikriausiai gėdos jausmo jie neturi, bet tegul žmonės žino kurios šalies diplomatai žemos moralės

tam baltas

tam baltas portretas
Pats tu beraštis juodašiknis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių