Didėja rinkliava už įvažiavimą į Neringą

Nuo šiandien į saugomą Neringos dalį automobiliais važiuojantiems poilsiautojams teks plačiau atverti pinigines. Iki rugpjūčio 20 d. rinkliava sieks jau ne penkis, o 20 eurų.

Porą mėnesių, norint lengvuoju automobiliu patekti į saugomą Neringos dalį, turistai mokės kur kas didesnę rinkliavą nei kitais mėnesiais.

Nuo birželio 20 d. iki rugpjūčio 20 d. mokestis sieks 20 eurų. Tokia suma lengviesiems automobiliams nustatyta pernai.

Tada rinkliava buvo padidinta, siekiant mažinti automobilių srautus saugomoje Neringos dalyje. Norėta skatinti žmones rinktis kitokius atvykimo būdus.

Neringos meras Darius Jasaitis teigė, kad iki to laiko, kol mokestis buvo padidintas, įvažiuojančių automobilių kasmet vis daugėdavo. Pernai atvykstančiųjų srautas buvo toks pats, koks ir 2015 m.

Mero teigimu, šiais metais poilsiautojai domisi atsiradusiomis naujomis galimybėmis pasiekti kurortą. Žmonės gana aktyviai renkasi keliones keltu Šilutė–Neringa.

Be to, tiesioginius reisus į Neringą pradėjo organizuoti ir bendrovė "Lietuvos geležinkeliai".

D.Jasaičio teigimu, kuo poilsiautojams bus pateikta daugiau galimybių patekti į kurortą, tuo aktyviau jie jas rinksis.

Meras taip pat patikino, kad pačioje Neringoje susisiekimas yra tikrai geras – čia veikia lanksti dviračių mainų sistema, padaugėjo "tuktukų", ratus jau suka ir traukinukas.

Pabrėžiama, kad, atvykus be automobilio, poilsiautojai esą išvengia galvos skausmo, ieškodami kur pastatyti savo transporto priemonę.

D.Jasaitis patikino, kad šiais metais dar labiau padidinti rinkliavos neketinama. Tiesa, norima spręsti gausiai atvykstančių didelių autobusų klausimą.

"Visiems reikia parodyti Neringą, tik kaip išspręsti tų autobusų stovėjimo problemą", – svarstė Neringos meras.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu rengiamas projektas, kuriuo numatoma įkurdinti kur kas talpesnę, nei šiuo metu yra, automobilių stovėjimo aikštelę.

"Ji bus prie "Neringos komunalininko", kur ir dabar yra stovėjimo aikštelė. Ji talpins daugiau automobilių, nes bus dviejų lygių. Planuojame įrengti ir atskirą nemažą stovėjimo vietą autobusams, kad jie nesiblaškytų ir visada rastų vietos", – apibendrino D.Jasaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho!

Oho! portretas
Beveik 100 litų!Per riebiai kap iš saviškių, tikrai per riebiai..

idiotu valstybe

idiotu valstybe portretas
Tai padarykit mokama ivaziavima i Melnrage,Giruliai,Kalote,Nemerseta ir t.t.,butu zajabis :-)

Mierui

Mierui portretas
Tai atitinkamai reikia branginti ir avtabusų bilietielius, juk šopierukai irgi moka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių