Dėl vaiko verksmo – pareigūnų vizitas

Klaipėdiečiai ir toliau nelieka abejingi už sienos girdimai vaiko raudai. Pranešimai apie galbūt skriaudžiamus mažylius vienas po kito plaukia į tarnybas. Pasitaiko, kai pareigūnai pasibeldžia ir į tvarkingų, vaikus mylinčių šeimų duris.

Iš mamos paėmė vaiką

Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė neslėpė, kad pranešimų apie skriaudžiamus ir neprižiūrimus vaikus skaičius neslopsta. Anot pašnekovės, jie pasipylė po skaudžios tragedijos Kėdainiuose, kai mirė namuose sumuštas keturmetis.

Klaipėdiečiai įtarimais apie šeimas, kuriose gali būti problemų, dalijasi ir telefonų skambučiais, ir elektroniniais ar paprastais laiškais.

"Situacija išlieka rimta. Žmonės labai rūpestingi. Girdėjome nuomonių, kad gal net per labai. Tačiau geriau perdėtas rūpestis, nei iki galo neišsakytos negerovės. Reaguojame į pranešimus, bėgame, dirbame", – tvirtino vedėja.

Pasak G.Aurylienės, pasitvirtina daugiau nei pusė visų pranešimų. Miestiečiai informuoja ir apie ypač sudėtingas situacijas.

Pagal jų pranešimus teko paimti mergaitę iš vienos mamos. Mažametė perduota senelio globon. Vedėja pasakojo, kad mama net pasiteisinti į skyrių atėjo neblaivi.

Pasitaiko, kai apie problemas šeimose praneša ir artimi giminaičiai: močiutės, broliai, seserys.

G.Aurylienė tvirtino, kad pagrindinės problemos, su kuriomis susiduriama, – girtavimas, smurtas, vaikų nepriežiūra.

"Pagrindinė visų bėdų priežastis – alkoholizmas. Kol žmonės nesustos, nesumažins vartojamo alkoholio, tol bus minėtos pasekmės. Su alkoholizmu reikia kovoti griežtai", – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Aš tai siūlau skambinti visems ir pranešinėti non stop. Pasižiūrėkime - visos tos turinčios vaikų nori, kad jų vaikai būtų vakarietiški, modernūs, madingi kaip MTV žvaigždės, bet pačios nenori dirbti nei fabrikuose, nei statybose, nei kelių tiesime ar apželdinime, nekalbant jau apie šiukšlių išvežimą kas rytą... Taigi, pilietiškai paskambinę, sudarysime salygas paimtus vaikus atiduoti vakariečiams, kurie juos užaugins moderniai ir prabangiai. Moteris išvaduosime iš vargo. O save išvaduosime nuo triukšmo už sienos. Visi bus laimingi. Ir patenkinti. O vaikus augins tik asocialai, nes jų spirituotų atžalų niekas net neims laikinai paturėti. Būkim pilietiški. Skambinkim. Ypač jei kaimynė labai išpuikusi ir pikta. Panaši į Šakalienę.

alite

alite portretas
Pati tauta pripratino tom europos pasalpom .kokie vyrai dabar tingi dirbti kur vyras su atsakomybe .tas tikrai nekels rankos nei moteriai nei vaikui ar gyvunui .ir nera ko kaltinti moters jeigu ji negali pasipriesinti.darbstus zmones jau senai paliko lietuva.

Anonimas

Anonimas portretas
Labas visiems .Kaltas abejingumas kito skausmui.beje mielieji atsakykite patis sau ka zinote apie salia esancius ir salia gyvenancius artimiausius kaiminus .kaip ir kuo gyvena. Pamatete kad grazus namas .masina .Etikete vvagis.o ar susimastete apie tuos zmones kiek seimu augina su tam tikra sidromine liga .vaikai ir giverkia beksite skusti.juk tokie zmones nieko nepraso .tiliai kencia ir nesa savo kriziu. linkiu pasiulyti pagalba salia esanciam.nepraukite mieli tarnybu .jie irgi zmones nespes
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių