Dėl uosto miško nebekirs?

Melnragės ir Girulių gyventojus įbaugino žinia, kad netolimoje ateityje uosto reikmėms bus paaukotas visas pajūrio miškas, sumažės rekreacinių zonų, o jūros vaizdus užgoš pramonės objektai. Klaipėdos miesto tarybos kolegijos posėdyje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus viešai paneigė šią informaciją.

Antradienį uostamiesčio tarybos kolegijoje svarstytas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijos (žemės, vidinės akvatorijos, išorinio reido ir susijusios infrastruktūros) bendrasis planas. Šis pavadinimas slepia uosto plėtros perspektyvas ir kaip jos paveiks miesto ir miestiečių gyvenimą.

Ateityje numatoma, kad Klaipėdos valstybinis jūrų uostas per metus turėtų perkrauti apie 100 mln. tonų krovinių, dabar jų perkraunama 40 mln. tonų. Vadinasi, didinant pajėgumus, turėtų išsiplėsti ir uosto infrastruktūra.

Tiek gyventojai, tiek miesto savivaldybės atstovai bei politikai baiminosi, kad tai bus daroma miesto, miestiečių ir pajūrio miškų "sąskaita".

"Visi keturi uosto bendrojo plano koncepcijos variantai numato naikinti nuo 245 iki 260 hektarų želdinių ir miško. Nė viename variante nesistengta išsaugoti kažkiek želdinių. Mes to nesuprantame. Be to, neaišku, kiek ir kur visuomenės poreikiams reikės paimti žemių. Tie brėžiniai, kurie mums pateikti, aiškumo nesuteikia nei gyventojams, nei nekilnojamojo turto vystytojams, nei savivaldybei", – dėstė Klaipėdos savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika.

Esą, plečiant uostą, tinkamai neįvertinta krantų ir kopų erozija bei rekreacinių teritorijų praradimas. Pasak A.Mureikos, po viešo uosto plėtros planų svarstymo savivaldybė užversta gyventojų laiškais dėl daugybės neatsakytų klausimų.

Uosto direkcijos vadovas A.Vaitkus, dalyvavęs tarybos kolegijos posėdyje, pabrėžė, kad dėl ginčytinų klausimų uostininkai visada pasirengę diskutuoti.

"Nereikėtų mūsų kaltinti cinizmu, mes taip pat esame klaipėdiečiai ir miestas mums rūpi. Siūlyčiau ir ateityje ieškoti bendro sutarimo, o ne kaitinti atmosferą, kuri ir taip įkaitusi. Dėl miškų – tai labai jautri tema. Uosto rezervinę teritoriją ir sudaro tie 246 hektarai miško. Dar kartą sakau, 246 hektarai miško nėra suplanuoti iškirsti", – tikino A.Vaitkus.

Uosto vadovas tikino, kad uostininkų tikslas yra nepakenkti miestui, siekiant subalansuotos uosto plėtros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Jo išpradžių padarysime parką ,po meteliu statysime uostą,ar čia ne arklys prieš vežimą ,valio.

SIŪLAU VISAI PANAIKINTI UOSTĄ

SIŪLAU VISAI PANAIKINTI UOSTĄ portretas
Vietoje sėkmingiausio Baltijoje, bet triukšmingo uosto siūlau įsteigti didžiausią PASAULYJE dėvėtų drabužių turgų. Ir tuose pačiuose mureikos 260 hektarų. Bus tylu ir ramu - tik naftalino kvapas virš miesto plevens. Šaunuoliai tie merijos "vystytojai". Daug daug netų jie ten tūno sulindę; kartais pagalvoju - iš kur ta naftalino kvapas Liepų gatvėje?

merijai

merijai portretas
kodėl iki šiol nesusirupinot klaipėdoj medžiais. už zardės yra parkas tik jame medžių neliko))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių