Dėl suoliukų – sandėris su benamiais?

Grupelė uostamiesčio senjorių dviračių ir pėsčiųjų take šalia Danės upės pasigedo suoliukų. Dažnai šiuo taku žingsniuojančios moterys nusiteikę rimtai – jeigu jų pamėgtame tako ruože neatsiras suoliukų, jos ketina papirkti vietos bėdžius, kad šie pramanytų suoliuką iš kur kitur.

Saujelė uostamiesčio senjorių norėtų, jog prieš kurį laiką šalia Danės upės įrengtas dviračių ir pėsčiųjų takas būtų patobulintas.

"Greta Danės upės nuo burlaivio "Meridianas" nutiestas nuostabus dviračių ir pėsčiųjų takas. Mes, pensininkai, dažnai juo vaikštome. Nuo Jono kalnelio iki "Klaipėdos baldų" – gana didelis atstumas, bet nėra nė vieno suoliuko. Kitur jų apstu", – dėstė grupelei miesto senjorių atstovaujanti klaipėdietė.

Moters teigimu, krantine vaikštantys vyresnio amžiaus žmonės norėtų prisėsti, pailsėti, tačiau šiuo metu nėra kur, todėl klaipėdiečiai ramsto apšvietimo stulpus arba sėdi ant žemės.

Pasivaikščioti mėgstančių moterų atstovė teigė, jog jos nėra išrankios, todėl miesto valdžiai būtų dėkingos ir už paprastų lentų suolelį.

"Priešingu atveju žadame susimesti po kelis pinigėlius, pasamdyti "bomžus", kad jie naktį paimtų kelis suoliukus iš "Meridiano" aikštės ir nuneštų ten, kur jų nėra", – moterų ryžtą kovoti už taip trokštamą suolelį išreiškė moteris.

Tikėtina, kad tarp ryžtingų senjorių ir miesto valdininkų gali užvirti kova.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paaiškino, kad take yra įrengta tiek suoliukų, kiek jų buvo numatyta projekte, ir naujų rengti neketinama.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, jog senjorių nurodytoje teritorijoje buvo numatyta įrengti mažiau suolelių todėl, jog šis tako ruožas – ne itin rekreacinis.

"Kitame gale – nuo Kretingos gatvės – suolelių yra daugiau, nes ten tokia rekreacinė vieta, orientuotasi į tokį poilsį. O čia, prie baldų fabriko, nerekreacinė vieta, galbūt todėl nebuvo numatyta čia ką nors daryti, o tiesiog praeiti šią vietą. Nėra čia kur ilsėtis ir gėrėtis. Galbūt tuo buvo vadovaujamasi", – svarstė L.Dūda.

Departamento direktoriaus teigimu, iki šiol nebuvo sulaukta ir skundų dėl šiame take pastebimo suoliukų stygiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medis

medis portretas
Vienur prišikinėja kas 5m po suoliuką, o čia tai tikrai nerasta jų..ir dar aiškina ne reakreacinė vieta???tai kam tie treniruokliai??kam tas pėsčiųjų takas pagal upę???ar tai nėra rekreacija kai vaikštai upės pakrante???

Jonas

Jonas portretas
Ne ką geriau ir prie pėsčiujų ir dviračių tako, kertančio Statybininkų ;prospektą, ties muzikos mokykla, takas yra , aikštelė yra o suoliuko nė VIENO Gėda DŪDAI.

A

A portretas
Is debreceno aikstes paimkit,ten ju perdaug.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių