Nevaldoma situacija pajūryje: medžiai virto ant mašinų, vis dar ribojama laivyba

Stiprus ir gūsingas vėjas Klaipėdoje verčia medžius. Du gluosniai Danės krantinėje driokstelėjo tiesiasi į upę, kitą lapuotį su šaknimis vėjas išrovė Medžiotojų gatvės 6-ojo namo kieme. Ryte ugniagesiai skubėjo ir į Gedminų gatvę, kad nukeltų medį nuo BMW automobilio.

Ketvirtadienio rytą miesto tvarkytojai ir ugniagesiai apkrauti darbais. Vėjas apgadino klaipėdiečių turtą. Gedminų gatvės važiuojamojoje dalyje ant BMW markės automobilio užvirto medis.

Panašiu metu Liepų gatvėje medis užkrito ant trijų automobilių. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad 2.52 val. gautas pranešimas apie Liepų gatvėje ant automobilio užvirtusią medžio šaką.

Atvykus paaiškėjo, kad šaka apgadino tris automobilius: „Volkswagen Golf “, „Citroen C3“ ir „BMW 320“. Medžio šaka supjaustyta ir patraukta nuo automobilių, atlaisvintas išvažiavimas iš kiemo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad vėjas šįkart pridarė daug nuotolių – vos spėjama tvarkytis. Jei vėjas nerims, laukiama dar daugiau nemalonumų.

„Štai, kas vyksta mieste dėl pavojingų medžių. Blogas pavyzdys, bet gal praregės žmonės. Turimais duomenims, apgadinti du automobiliai – Gedminų g. 16 ir Liepų gatvėje, vienas dar net nenuimtas, nes dėl vėjo kranai nevažiuoja. Du dideli gluosniai įgriuvę į Danę ties „Meridianu“, kitas tolėliau. Šiuo metu guli upėje, nes negalime jų pajudinti“, – rankomis skėsčiojo I.Šakalienė.

Taip pat medžiai virto Sausio 15-osios g. virš garažų ir neleidžia gyventojams išsivaryti mašinų.  Tilžės g. griuvo tuopos, Teatro aikštėje išversta liepa. Smiltelės g. ir šalia M.Gorkio pagrindinės mokyklos nulaužtos milžiniškos medžio atplaišos.

Uostamiestyje anksti ryte vėjo stiprumas gūsiais fiksuotas iki 20-23 m/s.

Laivyba Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste apribota nuo trečiadienio vakaro 22 valandos. Antrą valandą nakties į uostą įplaukė „ATHENA Seaways“ keltas, atvykęs iš Karlshamno (Švedija). Jis įplaukė be locmanų pagalbos ir buvo prišvartuotas padedant vilkikams.

Apie antrą valandą nakties vėjo stiprumas gūsiais siekė iki 24,6 m/s. Naktį uosto kapitono tarnybų specialistai apžiūrėjo uoste stovinčius laivus, visi buvo prišvartuoti saugiai, incidentų neužfiksuota.

Anksti ryte vėjo stiprumas gūsiais fiksuotas iki 20-23 m/s, bangos aukštis – iki 5 m. Apie 10 valandą planuojamas ro ro laivo įplaukimas.

8 val. duomenimis, išoriniame reide stovėjo 5 laivai, iš kurių vienas negaliėjo įplaukti dėl stipraus vėjo, kiti laukė, kada bus atlaisvintos vietos prie krantinių.

Stiprus vėjas prognozuojamas ir ketvirtadienio dieną: daugelyje rajonų pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę, pajūryje – iki 24 metrų per sekundę. Penktadienį taip pat išliks vėjuota.

 

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti atsargiais, nes pučiant stipresniam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai. Todėl reikėtų nestatyti automobilių ir nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų.

17 val. duomenimis, išoriniame reide įplaukti į uostą laukia 8 laivai, iš kurių 4 negali įplaukti dėl stipraus vėjo, kiti laukia, kada atsilaisvins krantinės. Šiuo metu vėjo stiprumas siekia 16-19 m/s, o bangos aukštis – 4-5 m. Aprimus vėjui ir bangavimui tikimasi atnaujinti laivybą.

Laivyba Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste apribota nuo trečiadienio vakaro 22  valandos, kai vėjo stiprumas gūsiais siekė 20-23 m/s.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Komentaras "Nezabitauskui" turėtų būti adresuotas ne man, o visus didelius medžius išpjauti norintiems automobilistams ir už jų besislapstantiems želdinių biznio verteivoms. Aš pats visiškai pritariu to komentaro analogijoms su briedžiais ir bitėmis.

Nezabitauskui

Nezabitauskui portretas
taip ir išnaikinkim briedžius, kad per kelią nebėgiotų, bites, kad neįgeltų, paukščius, kad neapšiktų, žmones, kad reikalavimais neįkyrėtų... Ir kaip faina bus ferariu per tuščius lygius Lietuvos kelius Prezidentui prasilėkti.

Igc

Igc portretas
Laivybą galite perkelti į Baltijos pr. Ir prie Gilijos mokyklos
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių