Dėl senolio buto – detektyvas

Rusijos didmiesčiuose populiari nusikalstama schema – jau Klaipėdoje. Aferistai nusitaikė į senyvų klaipėdiečių butus. Vieni sukčiai siūlo senoliams parduoti savą būstą ir kraustytis į naujai statomus globos namus, kiti tampa jų globėjais ir savo žinion perima "globotinių" nekilnojamąjį turtą. Į vieną tokią istoriją įsivėlė ir pradinių klasių mokytoja, buvusi Seimo narės padėjėja.

Auksinis pedagogės laimikis

Vienoje uostamiesčio mokykloje pirmaklasius mokanti Marija (vardas pakeistas – A.D.), ne taip seniai dirbusi klaipėdietės parlamentarės padėjėja, įsivėlė į keistą Rusijos nusikalstamo pasaulio sumanytą aferą ir netikėtai tapo beveik nepažįstamo žmogaus buto paveldėtoja.

Klaipėdietis Aleksejus staiga nusprendė tapti Marijos globotiniu ir jai perleido savo dviejų kambarių butą Klaipėdos centre, nepaisant to, kad vyras turi dvi dukras – viena gyvena Klaipėdoje, kita – Graikijoje ir su abiem senolis palaiko normalius santykius.

Pernai gegužės 4-ąją 82 metų Aleksejus, gyvenantis S.Daukanto gatvėje, pasirašė testamentą, kuriame rašoma: "Būdamas veiksnus, suvokdamas savo veiksmų pasekmes, laisva valia ir niekieno neverčiamas šiuo testamentu savo mirties atveju darau tokį patvarkymą: visus man nuosavybės teise priklausančius nekilnojamuosius ir kilnojamuosius daiktus, pinigines lėšas, vertybinius popierius (akcijas, obligacijas) bei visą kitą turtą, kuris man priklausys mano mirties dieną, kur jis bebūtų ir iš ko besusidėtų, taip pat ir turtą bei daiktines teises, į kuriuos nuosavybės teisė atsiras po mano mirties, palieku Marijai."

Taip 33 tūkst. eurų vertės butas tapo mažai pažįstamos mokytojos nuosavybe, kurią "aplankė netikėta didžiulė laimė".

Šiuo metu, Registrų centro duomenimis, butas oficialiai jai ir priklauso.

Tapo "artima ir brangi"

O viskas prasidėjo tada, kai Aleksejų ištiko antras insultas ir jo antroji žmona, nusprendusi, jog ji savo vyro nebenori slaugyti, išvažiavo į Rusiją pas savo pirmos santuokos vaikus, nepasakiusi nei vyrui, nei Aleksejaus dukroms iš pirmos santuokos apie tėvo būklę.

Viena dukrų Nadežda (vardas pakeistas – A.D.), gyvenanti Graikijoje, už sutartą sumą paprašė dar nuo vidurinės laikų pažįstamos Marijos padėti tėvą apgyvendinti globos namuose, nes nei jos sesuo, nei ji pati senolio globoti neturėjo galimybių.

Šis prašymas baigėsi tuo, kad Marija per mėnesį tapo tokia "artima ir brangi" Aleksejui ir jis šiai perrašė savo butą S.Daukanto gatvėje.

"Man labai įdomu, kaip jus, žurnalistus, įtraukė į tokią eilinę bylą? O iš kur jūs gavote mano telefono numerį? Mano advokatas man patarė nieko nekomentuoti. Teismas išsiaiškins, kas čia teisus", – su žurnalistais Marija buvo nekalbi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Schema sena ir jau senai naudojama Lietuvoje. Rusija čia ne prie ko. Tokių gudručių tik daugės, nes emigrantai vaikai negali apginti savo paliktų tėvų, o ir ne visi notarai yra sąžiningi. Pats asmeniškai susidūriau su situacija kur dėl notaro veiksmų planavau kreiptis į teismą. Gerai kad notaras atsikvošėjo ir suprato kuo jam pačiam ši sitaucija gali baigtis.

Tai kuri cia mano kad kazkas izeidineja taip mylimus rusus

Tai kuri cia mano kad kazkas izeidineja taip mylimus rusus portretas
Ju niekas neizeidineja, ten jau kaip sakoma nera kur izeidinet:) Tesiog as matau kad visiskai nesupranta teksto, esmes. Ka nori matyt ta ir mato. Asta turejo omenyje, kad Rusijoje sita schema dirba puikiai, niekur taip turbut kitoj saly nera paplitusi sita schema, uztenka paziuret kaip veikia realtorai Rusijoje, va taip ir apgauna zmoniu, ir joks cia izeidinejimas, ar varymas ant taip milymos jusu Rusijos. Faktai yra faktai. Apie tai kalba rusu kanalai, ir nera cia nieko izeidziancio.Beje as ne lietuve,ir aciu dievui ne ruse.Bet rusakalbe. O uz izeidinejimus, jeigu Asta nores, tai tikrai bus jum baudziamaja byla.100%. Gal kita karta is pradziu perskaitysit normaliai,gal pora kartu kad daeitu esme, ir tada jeigu dar bus minciu komentuosit. Filtruokit biski savo kalba.

Cha

Cha portretas
Is vis 3 dokumentus buvo - igaliojimas, islaikimo iki gyvos galvos sutartis ir testamentas. Aleksejaus paraso nekur nebuvo, Marijos chebra viska pasyrase, tipo jis negalejo pats, rankos drebejo. Testamenta ir igaliojima atsauke, kada suzinojo. Ir rankos nedrebejo, pats viska pasyrase. Teismas del islaikimo iki gyvos galvos sutarties
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių