Dėl prekybos alkoholiu – politikės pasiūlymas

Aistros dėl prekybos alkoholiu kyla ne tik Seime, bet ir uostamiestyje. Siūloma, kad socialinių, švietimo, kultūros ir kitų įstaigų prašymus dėl naujų svaigalų prekybos vietų steigimo ribojimo analizuotų ir Narkotikų kontrolės komisija.

Tokį pasiūlymą pateikė tarybos narė Nina Puteikienė. Pasak politikės, praėjusiais metais buvo priimta Alkoholio kontrolės įstatymo pataisa, kuri išplėtė savivaldos teises naujų alkoholio prekybos vietų steigimo klausimu.

„Miestų ir rajonų taryboms buvo leista nustatyti, kokiu atstumu nuo mokyklų, darželių, ligoninių, policijos, bažnyčių ir kitų panašių įstaigų negali atsirasti naujos prekybos alkoholiu vietos, jei minėtos įstaigos pateikė argumentuotą prašymą“, – sakė politikė.

Tarybos narė įsitikinusi, kad tai yra puiki galimybė įstaigoms pačioms įsivertinti savo aplinką, išreikšti vertybines nuostatas.

N.Puteikienei užkliuvo tai, kad miesto taryba visoms besikreipusioms įstaigoms nustatė bendrą 50 metrų ribą, kur negali įsikurti naujos prekybos vietos alkoholiu, nors prašymų buvo įvairių. Įstaigos įvardijo nuo keliasdešimt iki kelių kilometrų atstumą.

„Narkotikų kontrolės komisijos viena iš funkcijų – spręsti tokius klausimus, formuoti šios srities politiką. Ji taip pat turėtų analizuoti įstaigų prašymus neleisti kurtis naujoms prekybos alkoholiu vietoms tam tikru atstumu“, – dėstė politikė.

Tarybos narė teigė, kad komisijos nariai galėtų įdėmiai įsiklausyti į įstaigų problemas, išsamiai išanalizuoti prašymus. Savo nuomonę ji teiktų miesto tarybai.

„Galėtume išnagrinėti kiekvieną atvejį. Įvertinti, kodėl įstaiga prašo konkretaus atstumo. Dabar visiems nustatoma viena riba, nors įstatymas leidžia atsižvelgti į kiekvieną atvejį“, – pabrėžė N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virga

virga portretas
Gal fotografas galėtų kitą kokią nuotrauką įdėti o tai prie kiekvieno straipsnio vis ta pati.

N. Puteikienė nežiniukui Sauliui

N. Puteikienė nežiniukui Sauliui portretas
Tai be pinigų liberalams net smegenų vingiai neveikia? :)

Ninočkai

Ninočkai portretas
Gal užteks fantazuoti ir svaičioti, kokios prevencinės priemonės iš komisijos kuri neturi finansavimo. Jei jums reikia plano galima jį padaryti, mažiau bus apie ką rašyti ir politikuoti, bet ar nuo to kas pasikeis? Tik mažiau bus jūsų svaičiojimų.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių