Dėl naujų kapinių Klaipėdoje – galvosūkis

Paaiškėjus, kad amžino poilsio vietų mirusiesiems Lėbartų kapinėse užteks tik iki 2022 m., valdininkai suskubo ieškoti sprendimų. Anot jų, norint išspręsti susidariusią situaciją, pečius suremti teks miesto ir rajono savivaldybėms.

Remiantis Klaipėdos kapinių plėtros galimybių studija, esamos uostamiesčio kapinių infrastruktūros turėtų pakakti dar trejus metus.

Ketvirtadienį vykusiame pasitarime dėl kapinių plėtros galimybių buvo aptartas šios studijos įgyvendinimo veiksmų planas.

"Buvo atlikta studija, kurioje nustatytas ir apibrėžtas kapinių poreikis.  Sprendėme klausimą, ką reikės daryti, kai laisvų laidojimo vietų neliks. Kapinės turėtų būti įrengiamos už miesto ribų. Nutarėme kreiptis į Klaipėdos rajono savivaldybės administraciją ir drauge ieškoti išeičių", – kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Olegas Mariničius.

Šiuo metu numatomos trys teritorijos, kurios būtų tinkamos kapinėms. Jų plotis siekia po 35–40 ha.

"Svarbu numatyti, kad šių teritorijų neapsemtų vanduo, būtų tinkamas gruntas, galimybė įrengti vandens kanalizaciją", – aiškino O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Tik į pečių, be jokių sentimentų dirbtinių ir pan. O pelenus leisti išbarstyti, kur nori. Kad ir į daržą.

Gal idomu

Gal idomu portretas
Italijoje keliaujant labai domejausi ten siomis apeigomis. Buvo paaiskinta, kad deginami tik neturtingi , nes ten kainuoja vieta, o visi, o ir pakeliui mateme , laidojama kapinaitese, tik ten nemateme tokiu ""darzeliu,"" kaip pas mus . Labai paprasta ir elegantiska.

Ne visiems deginimas priimtinas.

Ne visiems deginimas priimtinas. portretas
Teko skaityti, kaip Kadaise atvyke japonai negalejo atsistebeti , kaip pas mus kremuojami (deginami) iskeliavusieji. Pasake, sitiek tusciu zemiu aplinkui, o jus deginate, jiems buvo nesuvokiama, kaip ir daugeliui is musu. Nors palaidotu zemeje, kad ir pelenus, bet ne tuose pilkuose cementiniuose narveliuose laikytu.O dargi - nebereikia nei kapelio priziureti, nei gelyte augancia dovanoti.Tai kodel is Sibiro vyko artimieji parsivezti likusiuju ten palaidotu palaiku? Kauleliu tiktai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių