Dėl naujų adresų – sąmyšis

Dalis Klaipėdos rajono gyventojų netrukus taps miestiečiais. Tačiau vienus ši žinia džiugina, o kitiems Gargždų miesto ribų pasikeitimai atnešė nepatogumų – paaiškėjo, kad žmonės negali parduoti nuosavybės, kol savivaldybė nebaigė adresų keitimo procedūros.

Gatvę perskels pusiau

Jauna klaipėdiečių šeima, nusižiūrėjusi sodybą prie pat Gargždų, praėjusią savaitę notariate išgirdo šokiruojančią žinią – namo pirkimo–pardavimo sutarties notaras negali tvirtinti, nes namas lyg ir pakibęs ore – nepriklauso nei kaimui, nei miestui.

"Kaip taip gali būti? Namas juk neišgaravo, jis stovi. Mums buvo paaiškinta, jog teks laukti, kol Klaipėdos rajono savivaldybė tarybos posėdyje patvirtins naujus adresus. Gatvės dalis, kurioje yra namas, taps Gargždų teritorija. O kiek tai užtruks? Visi planai žlunga, paimta paskola, procentai kapsi", – piktinosi naujakuriais netapę žmonės.

Paaiškėjo, jog rajone iš tiesų šiuo metu vyksta rimtos pertvarkos.

Dalis gatvių perkeliamos ne tik iš Klaipėdos rajono į Gargždų miesto teritoriją, dalis vietovių persiskirsto ir tarp kaimų.

Neliks kelių kaimų

Klaipėdos rajono savivaldybės Turto valdymo skyriaus specialistė Aušra Kundrotienė aiškino, jog nuo šių metų sausio įsigaliojo Vyriausybės patvirtintos Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos.

"Jos iki šiol iš viso nebuvo patvirtintos, o tai padarius, iškilo naujų adresų klausimas. Nors kodėl neregistruojamas sandoris, man nėra aišku. Adresas yra kintantis dalykas. Daiktas lyg ir turi unikalų numerį. Tačiau teritorinių ribų korekcija per dieną negali įvykti. Ši procesas užtruks, tačiau tai nereiškia, jog niekas negali nieko pirkti ir parduoti. Vis dėlto savivaldybė sulaukė 4–5 gyventojų skundų. Net sunku jiems ką nors patarti", – pastebėjo A.Kundrotienė.

Prie pat Gargždų esančios kai kurios teritorijos tampa miesto teritorija.

"Pavyzdžiui, didžiulė Saulažolių kaimo dalis, iki pat autostrados, perkeliama į miesto dalį. Miestui nuo šiol priklausys ir Laugalių kaimas, dalis Šlapšilės kaimo", – aiškino A.Kundrotienė.

Be Laugalių kaimo, kuris išnyksta visiems laikams iš žemėlapių, nebeliks ir Lėbartų kaimo, kuris yra Kvietinių-Dauparų seniūnijoje.

"Turėjome du Lėbartų kaimus. Išliks tik esantis Dovilų seniūnijoje. Nebeliks ir Kretingalės seniūnijoje buvusio Paupalių kaimo. Į Gargždų miestą pateks ir dalis Kuliškių kaimo sodybų", – tikino A.Kundrotienė.

Keis 2 tūkst. adresų

Pokyčiai palies daugybę žmonių – kai kuriose vietose dalis gatvės su nekilnojamojo turto objektais bus perkelti iš vieno kaimo ribų į kitą kaimą.

Pavyzdžiui, Sendvario seniūnijoje Klipščių kaimo Nemerkiemio ir Žaliakelio gatves – Slengių kaimui, o Klemiškės II kaimo Žirnupių gatvė perkeliama Martinų kaimui.

Didžiausią triukšmą savivaldybėje dėl teritorinio perskirstymo kėlė Saulažolių kaimo žmonės, kurie ūkininkauja ir nenori mokėti didesnių turto mokesčių.

Tačiau jiems paaiškinta, jog žemės paskirtis nesikeis ir jie galės vykdyti veiklą.

Ar visa ši teritorinių ribų reforma nesukels painiavos tarp naujus adresus gavusių objektų, dar nėra aišku.

Turto valdymo skyriaus specialistė aiškino, kad adresų pakeitimas užtruks keletą savaičių.

"Stengiamės kuo greičiau atlikti visas procedūras. Tačiau tokius sprendimus tvirtina tik taryba. Ketvirtadienį numatytame tarybos posėdyje bus tvirtinami konkretūs adresai, kas kur perkeliami", – teigė specialistė.

Tik savivaldybių tarybos suteikia gatvei pavadinimą, tik jos ir gali koreguoti gatvių ribas.

"Tačiau toliau dar reikės rengti savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą dėl numerių perkėlimo į kitą teritoriją. Trečias žingsnis – ta gatvės dalis, kuri bus perkelta į kitą teritoriją, turės būti panaikinta", – tikino A.Kundrotienė.

Kai kur laiškanešiai turės pasukti galvas, kaip surasti tinkamą adresą.

Pavyzdžiui, Kuliškių kaime dalis Bereniškės gatvės lieka kaime, tačiau ta pati gatvė tokiu pat pavadinimu toliau drieksis Gargždų miesto ribomis.

"Turime beveik 2 tūkst. adresų objektų, kuriuos reikės pakeisti. Tai darome etapais. O ir taryba renkasi kartą per mėnesį", – pažymėjo A.Kundrotienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Nesistebiu, kad tokį straipsnį parašė Klaipėdos subinlaikraštis, nes adresai keisis rajono gyventojams jungiant aplinkines teritorijas prie Gargždų. Kažkaip Klaipėdai norint prisijungti rajono žemes tokių straipsnių nėra, bet juk žmonių adresas taip pat keistusi, o būna maždaug tokie straipsniai koks rajonas blogas neduoda žemių, kad ekonomika kiltų. Tikras tualetinio popieriaus laikraštis.

Gargždiškis

Gargždiškis portretas
Sąmyšis tik žurnalistams ir klaipėdiečiams :), kuriems neaišku, kad rajonas atskiras nuo miesto. Viskas labai aiškiai išdėstyta tinklalapy www.regia.lt. Pažiūrėkit ir pamatysit, kad Klaipėda yra Klaipėdos rajono savivaldybės pakrašty prispausta prie vandens :D

Debilui

Debilui portretas
Prie ko čia Klaipėdos miesto gyventojai, jei jungiami Klaipėdos rajono kaimai prie Gargždų miesto?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių