Dėl naujos mokyklos Klaipėdoje – aistros

Naujos mokyklos statybos Žolynų mikrorajone sukėlė diskusijų. Nors miesto tarybos nariai pritarė šiam sumanymui, gyventojai neslėpė būgštavimų dėl būsimos ugdymo įstaigos dydžio ir jai parinkto žemės sklypo.

Istorinis įvykis

Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu politikai palaimino planus Žolynų mikrorajone imtis naujos mokyklos statybų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė paaiškino, kad sklypas Kretingos gatvėje buvo parinktas įvertinus Tauralaukio ir aplinkinių rajonų augimą, galimybę pasiekti teritoriją, mokinių skaičiaus pokyčius ir kitus veiksnius.

Planuojama, kad mokyklą galėtų lankyti iki 750 mokinių, todėl į ją turėtų kulniuoti ne tik Tauralaukio, bet ir aplinkinių teritorijų moksleiviai.

Tarybos posėdžio metu kai kurie politikai naujosios mokyklos statybas įvardijo istoriniu įvykiu, kiti pridūrė, kad mokykla turi būti tokia, kad ja būtų galima didžiuotis prieš kitus Lietuvos miestus.

Gyventojai turėjo klausimų

Vis dėlto ne visi naujo objekto atsiradimo planus pasitiko taip entuziastingai. Miesto tarybos posėdyje dalyvavę Žolynų kvartalo gyventojai savivaldybės administracijos atstovams bei politikams pažėrė klausimų.

Pastebėta, kad numatomas sklypas esą yra per mažas 750 vietų mokyklai ir čia neliks vietos sporto aikštynams.

Kai kurie politikai stebėjosi tokiais klaipėdiečių nuogąstavimais ir tvirtino, kad kalbėjusieji veikiausiai neatspindi visos gyventojų bendruomenės nuomonės.

"Tai ne krematoriumas ar kalėjimas, tai mokykla – šviesos centras", – teigė politikas Arvydas Cesiulis.

Per didelės nestatys

Miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius pabrėžė, kad gyventojų aktyvumas svarstant tokius klausimus – itin vertingas. Jo teigimu, už tai reikia padėkoti neabejingiems klaipėdiečiams.

Gyventojų būgštavimus V.Kazakauskienė bandė numaldyti paaiškinusi, kad mokykla dar nesuprojektuota. Esą todėl negalima teigti, kad ji bus būtent tokio dydžio. Anot jos, specialistai vertins, kokio dydžio ugdymo įstaiga čia turėtų iškilti.

Gyventojai buvo patikinti, kad miestas tikrai nestatys didesnės nei leidžia reikalavimai mokyklos.

Duris atvers 2019-aisiais?

Posėdyje dalyvavęs Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus teigė atlikęs nedidelę gyventojų apklausą socialiniame tinklalapyje. Anot jo, dauguma iš kelių dešimčių savo nuomonę išsakiusių klaipėdiečių taip pat palaikė naujos mokyklos atsiradimą Žolynų mikrorajone.

Vis dėlto gyventojų atstovas pabrėžė, kad žengiant tolimesnius žingsnius būtina įsiklausyti į minėto kvartalo gyventojų nuomonę. Tokiam siūlymui antrino ir politikas Simonas Gentvilas.

Pastebėta, kad tokiems miesto planams pritaria ir Tauralaukio progimnazijos mokytojų bendruomenė.

Bus siekiama, kad mokykla Kretingos gatvėje iškiltų iki 2019–2020 mokslo metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dosvidanijus gavo šaibą

dosvidanijus gavo šaibą portretas
policajus gerai sako, tik viena bėdelė, kad policajai savo žaislus susirinks ir šaudyklą uždarys, tai kur vaikai žaist galės? :D

Oi

Oi portretas
Nu savivaldybės turtingumas. Kažkas čia ne taip........

Oi

Oi portretas
Nu savivaldybės turtingumas. Kažkas čia ne taip........
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių