Dėl Mėlynosios vėliavos – nerimas

Uostamiesčio savivaldybė gyvena nerimo nuotaikomis. Laukiama verdikto, ar Smiltynės centriniam paplūdimiui bus suteiktas Mėlynosios vėliavos statusas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė atskleidė, kad kol kas jokių žinių nėra. Sprendimas, ar paplūdimys gaus Mėlynąją vėliavą, turėtų paaiškėti prieš pat sezoną.

Paprastai uostamiestyje jis skelbiamas gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje.

„Visi nerimaujame, bet tikimės, kad Smiltynės paplūdimys gaus šį titulą. Investavome, ruošėmės, tad viskas turėtų būti gerai“, – vylėsi vedėja.

Pasak I.Šakalienės, kažkokių pretenzijų iš Lietuvos žaliųjų judėjimo, kuris yra nacionalinis Mėlynosios vėliavos programos koordinatorius, nesulaukta.

„Negavome jokių pranešimų, kad kažkas yra ne taip, kažko nepadarėme. Sakė, kad viskas turėtų būti gerai“, – komentavo vedėja.

Gauti Mėlynosios vėliavos statusą Smiltynės centriniam paplūdimiui viltasi jau praėjusiais metais. Nors šis visus reikalavimus atitiko, koją pakišo vandens kokybės tyrimai.

Pastarieji buvo atliekami ne paplūdimio, kuriam prašoma statuso, ruože, o už 100 metrų.

Nacionalinis Mėlynosios vėliavos programos koordinatorius Lietuvoje – Lietuvos žaliųjų judėjimas pabrėžė, kad vandens kokybės tyrimai privalo būti atliekami paplūdimio, kuris siekia gauti Mėlynąją vėliavą, ribose. Tokie griežti yra tarptautiniai reikalavimai.

Šį kartą visi nurodyti vandens kokybės tyrimai atlikti, paruošta infrastruktūra. Tad, atrodo, kad Smiltynės paplūdimiui neturėtų kilti trukdžių gauti Mėlynąją vėliavą, kuri yra tarptautinis kokybės ženklas.

Per metus už Mėlynąją vėliavą Klaipėda turės mokėti 8 tūkst. eurų. Teigta, kad tai sumažinta kaina. Anksčiau mokestis siekė 10 tūkst. eurų.

Ateityje uostamiesčio savivaldybė Mėlynosios vėliavos planuoja prašyti ir Antrosios Melnragės paplūdimiui. Anksčiau kalbėta ir apie Girulių pliažą.

Pastaraisiais metais vaizdas uostamiesčio paplūdimiuose pasikeitė. Atnaujinta dalis inventoriaus, įrengti vandens fontanėliai, dušai, atrakcionai vaikams, treniruokliai ir kita infrastruktūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam ten idomu kokia ten vėliava bus žinoma piderastu veliavos nekabinkit

Kodėl?

Kodėl? portretas
Kur normalios išvietės, kur šiuolaikinės WC moterų paplūdimiuose? Kur, ponai? Kodėl paplūdimius valdo viena- Urbonų šeima. Palanga įsigijo konteinerines išvietes, kodėl tai nedaroma Klaipėdoje??

to vuka

to vuka portretas
nieko nesuprant? Per metus už Mėlynąją vėliavą Klaipėda turės mokėti 8 tūkst. eurų. Teigta, kad tai sumažinta kaina. Anksčiau mokestis siekė 10 tūkst. eurų.....va aiskiau :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių