Dėl mašinos pajūryje – detektyvas

Antrosios Melnragės paplūdimio prieigoje esančioje aikštelėje jau antrą mėnesį stovi automobilis. Už transporto priemonės valytuvo užkištas kuokštas pranešimų apie nesumokėtą rinkliavą. Kodėl mašina tiek laiko palikta? Kur dingo jos savininkas? Tokių klausimų nekilo nė vienos tarnybos atstovams.

Sumokėjo tris eurus

Automobilis "Nissan Almera", kuris pagamintas maždaug prieš 15 metų, Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelėje pastatytas liepos 23 d. ryte.

Tai galima spręsti iš kvito, žyminčio, kada buvo sumokėta rinkliava už stovėjimą. Nors šis išblukintas saulės, matyti atspausdinimo laikas – 10.17 val.

Iš kvito galima spėti, kad mašina nėra vogta ir "numesta".

Paplūdimių prieigose esančios aikštelės, gatvės priskiriamos žaliajai zonai. Rinkliava už mašinų stovėjimą čia renkama vasaros sezonu kasdien nuo 10 iki 20 val.

Valandą palikti mašiną minėtoje zonoje kainuoja 0,3 euro. Automobiliu atvykęs asmuo ar asmenys į stovos aparatą įmetė tris eurus. Už šią sumą mašiną leidžiama palikti 10 valandų.

Buvo sumokėta ne tik už visą dieną, bet ir dalį kitos. Laikyti automobilį aikštelėje buvo galima iki liepos 24 d. 10.47 val.

Būtent šią dieną už automobilio valytuvo ir buvo užkištas pirmasis pranešimas apie nesumokėtą rinkliavą. Dabar tokių – visa krūvelė.

"Jau gal dešimt kartų užfiksavome, kad nėra sumokėta rinkliava už šio automobilio stovėjimą. Visą medžiagą atidavėme Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, kad pradėtų administracinę teiseną. Jie sprendžia, ar yra pažeidimas, aiškinasi situaciją, ieško savininkų, skiria nuobaudas. Mūsų pareiga – tik užfiksuoti, kad rinkliava nesumokėta, ir mes savo darbą atlikome", – pasakojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Stebėjosi tarnybų neveiksnumu

Aikštelėje ilgam laikui paliktas automobilis "Nissan Almera", kurio vertė rinkoje siekė apie 1,3 tūkst. eurų, pastatytas pagal taisykles. Pati mašina tvarkinga. Jos viduje nematyti jokių daiktų.

Tad keista, kad tarnybų atstovams nekilo klausimų, kodėl transporto priemonė palikta tiek ilgai aikštelėje paplūdimio prieigoje, kur dingo jos savininkas. Apie tai diskutavo tik pro šalį einantys klaipėdiečiai, kuriems užkliuvo už mašinos valytuvo užkišti vadinamieji baudos kvitai.

"Gal žmogus nuskendo ar jį ištiko kokia kita bėda? Kodėl policija nesidomi visą mėnesį stovinčia mašina? Juolab kad ji pastatyta tokioje neįprastoje vietoje. Abejoju, kad žmogus paliktų savo automobilį sąmoningai ilgam laikui paplūdimio prieigoje esančioje mokamoje aikštelėje. Seniai savininką galėjo surasti ar pasirūpinti, kad mašiną patrauktų", – kalbėjo klaipėdiečiai.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad jis taip pat pastebėjo Antrosios Melnragės aikštelėje maždaug mėnesį stovinčią mašiną.

"Tikrai keista situacija. Įdomu, kas nutiko žmogui. Galiu pasakyti, kad pastarąjį mėnesį skaudžių nelaimių paplūdimyje nebuvo įvykę, bent mūsų darbo metu. Niekas nesikreipė ir dėl dingusio žmogaus", – informavo pavaduotojas.

Pasiūlė skambinti 112

Dienraštis "Klaipėda" dėl ilgą laiką aikštelėje stovinčio automobilio kreipėsi į Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininką Mindaugą Busilą. Jis pavadavo atostogaujantį komisariato vadovą.

Išgirdęs apie automobilį M.Busilas nurodė, kad tokius atvejus aiškinasi Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

"Mes šiuo atveju niekuo dėti. Jei būtų kreipęsi, būtume suradę savininką. Gali pranešti ir paprastas pilietis, tačiau tą reikia daryti Bendruoju pagalbos centro telefonu 112. Tada reaguosime. Yra toks nurodymas, kad reaguojame tik į pranešimus Bendrojo pagalbos centro telefonu. Neužtenka man pranešti", – tvirtino pareigūnas.

Yra toks nurodymas, kad reaguojame tik į pranešimus Bendrojo pagalbos centro telefonu. Neužtenka man pranešti.

Paklaustas, ar nekyla įtarimų, kai tiek laiko automobilis nejudinamas stovi paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje, M.Busilas atsakė: "Visko gali būti. Skambinkite 112, praneškite, reaguosime. Bus išsiųstas artimiausias patrulis. Jei kas būtų pranešę, būtume pasiaiškinę."

Palieka ir keleriems metams

Pasak G.Neniškio, iš tiesų pasitaiko, kai transporto priemonė paplūdimio prieigose esančiose aikštelėse paliekama ilgesnį laiką – prastovi savaitę ar dvi, o rinkliava už stovėjimą nemokama.

Tačiau nėra buvę, kad automobilis tokiose vietose būtų paliktas mėnesį.

Kur kas ilgiau nepajudinamos mašinos prastovi daugiabučių namų kiemuose.

Pasitaikė atvejų, kai automobiliai riogsojo ir metus ar net dvejus. Tiek laiko nemokėtas ir mokestis už stovėjimą centrinėje miesto dalyje.

"Kai kurios mašinos per tiek laiko būdavo ir suniokotos. Tokias situacijas aiškindavosi, savininkų ieškodavo taip pat savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Jis gali prisijungti prie duomenų bazės, nustatyti savininką. Mes tik galime konstatuoti, kad nemokama rinkliava. Priimti jokių sprendimų, išsiaiškinti, kas savininkas, neturime galimybių", – sakė direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tvirtino, kad pirmoji informacija apie minėtą automobilį juos pasiekė rugpjūčio 1-ąją.

Kol kas mašinos savininkui gresia septyni protokolai, tačiau jų skaičius gali dar išaugti.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" informaciją apie rinkliavos nesusimokėjusius asmenis perduoda kas dvi savaites.

Automobilis – parduotas

Dar pirmadienį Antrosios Melnragės stovėjimo aikštelėje paliktas automobilis "Nissan Almera" buvo registruotas 62 metų vilniečio vardu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensorius

pensorius portretas
o čia ne Masiulio auto?

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Bel sudmaliu Nemiskio kontora, pakeiskit ta asila, kad ta kontora voena karta pradetu dirbti savo darba, o ne liezuviu sidmaliautu? Koks vadas, tokia ir visa kontora, o gal ten visi gomines?

Anonimas

Anonimas portretas
Liūdna,kaip dirba Klaipėdos savivaldos darbuotojai. Pučiami etatai ir nieko daugiau, bet visi savi
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių