Dėl kvadratų – detektyvas

Taikos prospekto 23 daugiabučiame name komercines patalpas, kurios atjungtos nuo centrinio šildymo, turintis klaipėdietis per sezoną už bendrojo naudojimo patalpų šildymą sumokėjo 3 tūkst. litų, nors jomis nesinaudoja. Vyras įtarė, jog išpūstas sąskaitas gauna todėl, kad Registrų centre kažkur prapuolė dalis namo.

Taikos prospekto 23 daugiabučiame name komercines patalpas, kurios atjungtos nuo centrinio šildymo, turintis klaipėdietis per sezoną už bendrojo naudojimo patalpų šildymą sumokėjo 3 tūkst. litų, nors jomis nesinaudoja. Vyras įtarė, jog išpūstas sąskaitas gauna todėl, kad Registrų centre kažkur prapuolė dalis namo.

Rūsyje įsirengė patalpas

Vladas Jonutis penkių aukštų daugiabučiame name turi erdves, kuriose įsikūrusi kavinė. Bendras jų plotas yra beveik 500 kv. metrų.

Pirmajame pastato aukšte esančių patalpų plotas siekia apie 400 kv. metrų. Pastato rūsyje yra įrengta taip pat įstaigai priklausanti salė, kurios plotas –100 kvadratinių metrų.

V.Jonučio patalpos yra atjungtos nuo centrinio šildymo. Tai buvo padaryta prieš daugiau nei dešimt metų. Komercinės patalpos šildomos dujomis, tokiu būdu paruošiamas ir karštas vanduo.

„Su centriniu šildymu nesame niekaip susiję“, – pabrėžė klaipėdietis.

Tačiau šildymo sezono metu V.Jonučio prašoma susimokėti už bendrojo naudojimo patalpų šildymą. Pasak vyro, jie laiptinėmis ir koridoriais nesinaudoja.

„Nesuprantu, kodėl mes turime mokėti už bendrojo naudojimo patalpų šildymą. Koridoriais ir laiptinėmis nevaikštome. Jei mokestis būtų nedidelis, mokėtume ir nieko nesakytume, bet dabar sąskaitos už šią paslaugą yra milžiniškos“, – pasakojo klaipėdietis.

Įtarimų sukėlė skaičiai

Pasak V.Jonučio, per praėjusį sezoną už bendrojo naudojimo patalpų šildymą buvo prašoma sumokėti 3 tūkst. litų. Per mėnesį tai – daugiau nei 400 litų.

„Tikrai nenormalu. Centralizuotai nesišildome, patys karštą vandenį pasiruošiame, koridoriais nesinaudojame, o tokios sumos. Trijų tūkst. litų per sezoną užtektų privačiam namui apšildyti. O čia tiek prašoma už bendrojo naudojimo patalpų šildymą. Abejoju, kad kaimynai tiek moka“, – dėstė vyras.

Klaipėdietis pradėjo aiškintis, kodėl jam pateikiamos tokios didelės sąskaitos.

Vyras tvirtino, kad nuėjęs pas šilumos tiekėją sužinojo, jog namo naudingasis plotas, nuo kurio skaičiuojami mokesčiai už šilumą, siekia 1 tūkst. 200 kv. metrų.
Bendras namo plotas – beveik 1 tūkst. 900 kv. metrų. V.Jonučiui šie skaičiai sukėlė įtarimų.

„Mokesčiai už bendrojo naudojimo patalpų šildymą skaičiuojami pagal plotą. Mano patalpos yra 500 kv. metrų. Pasirodo, kad didžiąją dalį sumokame mes. Kitiems keturių aukštų gyventojams lieka tik 700 kv. metrų. Tai atrodo tikrai nelogiška. Kur tai matyta?“ – piktinosi savininkas.

Netiksliai išmatavo?

Skaičiuojant mokesčius už šildymą, naudojamasi Registrų centro duomenimis. Įstaigai juos pateikia patalpų savininkai arba daugiabučio namo administratorius.
V.Jonučio nuomone, Registrų centro duomenys apie Taikos prospekto 23 namą yra netikslūs. Pasak vyro, jo patalpų, be esančių rūsyje, plotas yra apie 400 kv. metrų.
Klaipėdiečio teigimu, rekonstrukcijos metu jos buvo šiek tiek išplėstos. O viso pirmo aukšto plotas siekia apie 320 kv. metrų.

„Namas yra lyg dėžutė. Kiekviename aukšte turi būti toks pat plotas. Pagal pirmą aukštą namo naudingasis plotas turėtų būti apie 1 tūkst. 600 kv. metrų. Galima atmesti kelis kvadratinius metrus sienoms. Tačiau vis tiek kažkur dingo nemaža dalis namo“, – stebėjosi vyras.

V.Jonutis atkreipė dėmesį, kad namas baigtas statyti 1962 metais. Vyras spėjo, jog turbūt tada statybininkai ne viską tiksliai išmatavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKS

KOKS  portretas
LT asilas leido namuose steigti kokmercines paskirties imones ir patalpas jei tai nebuvo numatyta namo projekte?Kas leido kirsti duris,langus,budavoti laiptus,pjaustyti skyles perdangose siekiant iseiti i auksciau esancias erdves?Juk silpninama namo konstruksija,daugeja erdviu,ploto,dideja sildymo kastai,kirsinami kaimynai?.Kas leidzia atsijungineti sildyma ir mulkinti su sildymu kitus namo gyventojus???Gudruoliai tureti savo busta statyt,o ne durniu ieskot,rusisu atiminet,pastogesTtai akmens amziaus gobso lietuvio mastymas ir zmones ,lyg ateje is tu laiku daro tokias kiaulystes....

Javol

Javol   portretas
keistokas namo "administratoriaus" paaiskinimas,kad Jonutis moka uz BENDRU erdviu sildyma,nors nuo tu "erdviu" atsijunges,net negali naudotis?Paskaiciuokit,kokius ,kas skaicius pateikia,galai nesueina,kas uz ka turi moketi,kas kuom naudojasi?Manau esme,kad "administratorius" "alga" gauna nuo "kvadratu".

PONAMS IS SILUMOS TINKLU IR SAVIVALDYBES

PONAMS IS SILUMOS TINKLU IR SAVIVALDYBES portretas
Gyvename atsilikusioje ir biurokratu begalviu valstybeje,kurie uz pabuvima darbe gauna milziniskas algas,mes mokesciu moketojai juos islaikome,todel turime susimoketi kvailus,kartais protu nesuvokiamus mokescius.Ar ne taip ponas Zutkau ir panasus "specialistai"?.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių