Dėl kalimo – nemigo naktys

Kai kurie klaipėdiečiai praėjusią naktį negalėjo sudėti nė bluosto. Ilsėtis pastarosiomis dienomis trukdo vėlyvu metu nuo uosto pusės vis kylantis triukšmas. Esą pikčiausia tai, kad niekas net nesiteikia pranešti apie naktinius darbus.

Kaip jau tapo įprasta, intensyvus kalimas iš proto varė pietinės miesto dalies gyventojus, taip pat ir dalį vadinamojo Žvejybos uosto.

Nidos gatvėje gyvenantis miesto tarybos narys Saulius Liekis pranešė, kad pirmadienį darbininkai triukšmauti pradėjo maždaug nuo 23 val.

"Panašu, kad triukšmas apie 11 val. ėmė sklisti nuo Malkų įlankos. Toks intensyvus kalimas. Girdėjau, kad ten prasidėjo kažkokie darbai. Įdomus sutapimas – tik palikau apie tai įrašą internete, "Facebook" Žvejybos uosto rajono bendruomenės grupėje, iškart nutilo. Gal suveikė?" – svarstė S.Liekis.

Ne tik pirmadienio naktį, bet ir keletą praėjusios savaitės vakarų triukšmas buvo girdimas Baltijos prospekte, Naujakiemio gatvėje.

Tarsi mes ne žmonės ir mums ilsėtis nereikia.

"Negalėjome miegoti, baisu, kas dėjosi. Kodėl visada turime kentėti mes, gyvenantieji pietinėje dalyje? Tarsi mes ne žmonės ir mums ilsėtis nereikia. O tai ką darbininkai veikia dieną, kad naktimis reikia kalti?" – skundėsi gyventojai.

Esą nebūtų taip pikta, jei su žmonėmis būtų normaliai kalbamasi.

"Kad vyksta darbai, mes suprantame, bet reikia įspėti bendruomenę. Uosto įmonių vadovai galėtų paskelbti informaciją, kad trūksta laiko ir tai skubus objektas, atsiprašyti žmonių dėl triukšmo ir į viską bus žmogiškai pažiūrėta", – teigė S.Liekis.

Malkų įlankos terminalo direktorius Julius Kiršis teigė, kad garsas sklido ne iš jo vadovaujamos įmonės. Esą Malkų įlanka didelė ir šiuo metu terminale nevyksta jokie remonto ar statybos darbai.

Uosto atstovė Nijolė Dvarionaitė-Milkintienė pranešė, kad praėjusią naktį 140-ojoje krantinėje buvo kalami įlaidai. Tai būtini infrastruktūros gerinimo darbai. Jos teigimu, darbus atliekantys rangovai buvo įspėti ateityje neviršyti nustatytų triukšmo normų.

Įvairūs garsai vadinamojo Žvejybos uosto gyventojams dažnai neleidžia užmigti. Birželio pabaigoje dienraštis rašė apie triukšmingą bendrovės "Klaipėdos Smeltė" veiklą, kai į laivą buvo kraunamas metalo laužas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
net rugsejo 25 diena buvo girdeti pempininkuose kalamo triuksmo nes as ejau namo ir isgirdau apie 22:36 min jau buvo girdeti kalimo darbai tarks tarks tarks starks .ir vis nustodavo ir praejus 15 min ir vel darks tarks tarks tarks ir galvoju ka jie ten bestato ar remontuoja .galvoju kad vakaru laivu remontas kaskatai gal daro ar rekonstruoja koki laiva surudijusi bet ir likau nesuprates tol kol dabar as neperskaiciau sio pastraipo 2017-09-28 22:24

as

as portretas
Va iki ko priveda tas naktinis kalimas https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/klaipedos-uoste-susizalojo-nuo-pastoliu-nukrites-vyras-59-859912

Kala

Kala portretas
ne tik pastarosiomis NAKTIMIS. Vasar1 taip pat kal4. Ir SMARV4S problema užkankino! Kiekvieną vakarą smirda biokuru. Naktimis ta smarvė pažadina, ir negali užmigti, nes trūksta oro. O ryte - į darbą... KADA TAI PASIBAIGS?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių