Dėl elektromobilių įkrovimo – diskusija

Elektromobilius Klaipėdoje bus galima įkrauti nemokamai. Tokiam siūlymui pritarę uostamiesčio politikai nuogąstavo, kad, norint pasinaudoti miestui priklausančiomis stotelėmis, reikės turėti savivaldybės išduotą kortelę. Tai esą bus nepatogu miesto svečiams.

Prireiks specialių kortelių

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos tarybos nariai pritarė siūlymui leisti trejus metus elektromobilius nemokamai įkrauti miestui priklausančiose įkrovos stotelėse.

Šiuo metu uostamiesčio savivaldybė yra įrengusi dvi elektromobilių įkrovos stoteles aikštelėje šalia Pilies gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, kad nemokamai elektromobilius įkrauti bus galima tik turint specialias korteles, kurias išduos miesto savivaldybė.

Elektromobilių savininkams elektroniniu būdu reikės užpildyti prašymą ir pateikti kai kuriuos transporto priemonės dokumentus. Kortelės bus išduodamos Klaipėdos savivaldybės administracijoje.

Įžiebė diskusiją

Būtent tokia numatoma tvarka ir sukėlė daugiausia klausimų neseniai posėdžiavusiems miesto tarybos nariams.

Tarybos narys Audrius Vaišvila, kuris taip pat yra Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas, prisiminė, kad vieno posėdžio metu aistos dėl kortelių išdavimo jau virė.

Neabejojama, kad vietiniams elektromobilių vairuotojams nauja tvarka didelių problemų nesudarys, tačiau miesto svečiams esą bus nepatogu kreiptis į savivaldybę ir prašyti kortelės vien tam, kad kartą ar du per metus uostamiestyje galėtų įkrauti savo transporto priemones.

A.Vaišvila taip pat prisiminė, jog anksčiau Kaune už automobilių stovėjimą sumokėti buvo galima taip pat tik turint specialias korteles. Tai esą sukeldavo daug nepatogumų atvykstantiesiems iš kitų miestų, mat tekdavo prašyti vietinių, kad šie leistų pasinaudoti jų kortele, arba įsigyti kortelę, kurios gali ir neprireikti.

"Kortelių tvarka yra netobula", – apibendrino tarybos narys.

Siūlė atidėti svarstymą

Diskusijai įsisiūbavus, į ją įsitraukė ir savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Anot jo, paprastai automobiliais naudojasi labiau išprusę žmonės, kurie atsakingai planuoja savo keliones. Esą jiems tikrai neturėtų kilti problemų elektroniniu būdu pateikti prašymą kortelei gauti.

S.Budinas taip pat pastebėjo, kad elektromobilių įkrovos stotelėms yra būtinas paslaugų gavėjų atpažinimo ženklas. Priešingu atveju, tikėtina, įrenginiai gali būti naudojami ne pagal paskirtį ar pan.

Prie diskusijos prisijungus ir kitiems tarybos nariams, nuskambėjo siūlymas atidėti klausimo svarstymą, tačiau to išvengta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
Mokės už elektrą?

Mindaugas

Mindaugas portretas
na įdomu kaip Tarybos nariai įsivaizduoja Type2 rozetės panaudojimą kitoms reikmėms :)

Anonimas

Anonimas portretas
Gyvenu Osle(kur yra daugiausia elektromobiliu) ir toks jusu iskeltas klausimas kelia tik juoka. Kam tos korteles gal kas galetu paaiskint? Kad elektros nevogtu ..?, baikit juokint pasauli su savo genealiom idejom.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių