Dėl dviračių takų Smiltynėje – klausimai

Uostamiesčio valdžia susirūpino dviračių takų būkle Smiltynėje. Svarstoma galimybė juos atnaujinti. Didžiausių rūpesčių kelia tai, kad nėra aišku, kokia institucija už kurį dviračių tako ruožą atsakinga.

Bendradarbiauti reikės

Miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete trečiadienį susirinko uostamiesčio savivaldybė, Kretingos miškų urėdijos, Kuršių nerijos nacionalinio parko atstovai.

Svarstyta, kaip užtikrinti geresnę tvarką Smiltynėje, vykdyti bendrus projektus.

"Smiltynė – vienas gražiausių kampelių. Klaipėdos savivaldybė nėra vienintelis jos šeimininkas. Todėl sukvietėme įvairių žinybų atstovus, kad būtų įvardytos problemos ir pradėta ieškoti būdų, kaip jas spręsti", – susitikimą pradėjo V.Grubliauskas.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, bendradarbiauti žinyboms, sprendžiant Smiltynėje kylančias problemas, reikės nori ar nenori.

Vicemeras pasakojo, kad Kuršių nerijos nacionalinio parko jungtinės tarybos posėdyje buvo svarstyti keli projektai, kurie gali būti aktualūs tiek Klaipėdos savivaldybei, tiek parko direkcijai, tiek Neringos savivaldybei.

Dėmesys takams ir kopagūbriui

Kalbėta apie dviračių tako nuo Juodkrantės iki Smiltynės rekonstrukciją.

Taip pat žiedinio dviračių tako įrengimą nuo Alksnynės iki Naujosios perkėlos. Pastarasis yra numatytas Kuršių nerijos tvarkymo plane.

Svarstytas ir kopagūbrio tvarkymas. Kuršių nerijos nacionalinis parkas lėšų šiems darbams ketina gauti iš ES fondų.

Dalis jų bus skirta Smiltynei, kuri priklauso Klaipėdai. Iki šiol minėti darbai buvo atliekami Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšomis.

"Išskyrėme šiuos projektus, tačiau vėliau vyko diskusija apie tai, kad Smiltynė galėtų tapti kurortine zona. Pradėjome aiškintis, kam priklauso dviračių takai miškuose. Gali būti, kad tai – miško takeliai", – pasakojo A.Šulcas.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktoriaus pavaduotoja Lina Dikšaitė tvirtino, kad ES lėšų ketinama gauti ir informacinės sistemos plėtrai.

Įkurs Gamtos mokyklą

Taip pat tikimasi, kad per dvejus ar trejus metus parko direkcijos pastatuose bus įkurta Gamtos mokykla. Tam reikia renovuoti statinius.

"Jei metų pabaigoje liks lėšų iš Kelių direkcijos, prašysime, kad būtų projektuojamas dviračių takas nuo Alksnynės iki Naujosios perkėlos", – tvirtino L.Dikšaitė.

Pavaduotoja pabrėžė, kad atnaujinti Smiltynės dviračių takus yra būtina. Ji prognozavo, kad dviratininkų srautai, padidėjus mokesčiui už įvažiavimą į Neringą automobiliu, išaugs.

Pradėjus svarstyti dviračių takų atnaujinimą, kilo klausimas, kam jie priklauso, kas turėtų ir galėtų investuoti į jų atnaujinimą. Pasak Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, reikia žiūrėti atskiras vietas.

"Kai kurie asfaltuoti dviračių takai yra išbraukti iš miškų. Tie, kurie yra be asfalto, veikiausiai yra miško keliai. Reikia vertinti atskiras vietas", – komentavo vedėja.

Susitikimo metu sutarta sudaryti darbo grupę, kuri diskutuotų ir spręstų Smiltynėje iškilusias problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir jokio mąstymo

Ir jokio mąstymo portretas
Jei norite turėti sveiką aplinką, be taršos tai - be abejo dviratis. Bet nei karto negirdėjau kad būtų skatinama judėti dviračiu ne tik žodžiais bet ir iš esmės... kad centre ir prie keltų neliktų mašinų reikia visus vykstančius į Smiltynę kelti nemokamai o tuos kur mašinomis padidinti mokesti dvigubai, taip tausosime Smiltynę ir turėsime sveikesnius miestiečius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių