Dėl Danės apygardos – intriga

Klaipėdos socialdemokratams teko rimtas galvosūkis – rasti naują partijos kandidatą vienmandatėje Danės apygardoje po to, kai Klaipėdos tarybos narys Jonas Sąlyga nusprendė trauktis iš rinkimų kovos.

Vietą vienoje iš strateginių Klaipėdos vienmandačių apygardų norėtų užimti net keturi uostamiesčio socialdemokratai.

Personalijų neatskleidžia

Kai praeitą pirmadienį J.Sąlyga, nusprendęs nebesiekti Seimo nario mandato, viešai ištarė: "Ačiū labai, bet dar ne šį kartą", žinomo mediko pareiškimas partijos kolegoms pateikė nemenką galvosūkį, kas gi galėtų būti vietoj jo?

"Vis dar ieškome, turime keturis kandidatus, du iš jų – jauni, kiti du – patyrę, žinomi klaipėdiečiai partijos nariai. Šį ketvirtadienį nuspręsime, kuris jų kandidatuos Danės vienmandatėje apygardoje", – teigė socialdemokratų Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė, nepanorusi atskleisti kandidatų pavardžių.

Dienraščio duomenimis, tie du jaunieji socdemai, sieksiantys kovoti vienmandatėje apygardoje – Kęstutis Kvaraciejus, pernai savivaldos rinkimuose surinkęs 414 balsų ir likęs septintoje vietoje, bei Darius Rekis, už kurį per pastaruosius savivaldos rinkimus balsavo 174 klaipėdiečiai, iškėlę jį iš 14 į 11 vietą.

Kas tas vienintelis?

Dienraštis išsiaiškino, kad kandidatuoti neketina Klaipėdos tarybos narys Valdemaras Anužis, į Seimą neis ir kitas socialdemokratas Sigitas Dobilinskas, taip pat nekandidatuos ir buvęs apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius. Nesigriebta net atsarginio varianto – Klaipėdos tarybos nario Vytauto Čepo.

"Manyčiau, kad politiškai mums būtų nerespektabilu grąžinti V.Čepą į mūsų gretas po to, kai jis savivaldos rinkimuose dalyvavo ne su mumis, o su visuomeniniu rinkimų komitetu. Jis nebėra partijos narys. Jis šiuo metu "atlieka bausmę". Variantas net nebuvo svarstytas", – slapukavo L.Petraitienė.

Dar vienas žinomas socialdemokratas klaipėdietis – Valentinas Greičiūnas, tačiau jis pats dienraštį tikino, kad "metas politikoje užleisti vietą jaunesniems".

Tad išlieka intriga, kuris socdemas balotiruosis vienmandatėje Danės apygardoje.

"Niekas čia nepuola, kaip į dilgėles plikomis kojomis. Visi supranta, kad reikės ir lėšų, ir jėgų, ir energijos. J.Sąlyga mums yra didžiulis praradimas, jis turėjo visus šansus patekti į antrąjį rinkimų turą. Tai yra blogiausia, kas įvyko šioje rinkimų kampanijoje. Vienas variantų – daryti rokiruotes vienmandatėse apygardose, tai yra sukeisti kandidatus ir atrasti dar vieną. Sprendimą gali padėti padaryti Vilnius", – pabrėžė L.Petraitienė.

Dienraščio duomenimis, vienmandatėje apygardoje gali būti pasiūlyta kandidatuoti šiuo metu Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) dirbančiam, buvusiam Klaipėdos apskrities sekretoriui socialdemokratui Vaidotui Linkui.

Šio fakto jis nepatvirtino, nes šiuo metu su KAM ministru Juozu Oleku su darbo vizitu lankosi Ukrainoje.

Teks kautis su N. Puteikiu

Kol kas naujuose rinkimuose Danės apygardoje yra aiškūs tik keturių uostamiesčio politikų planai.

Šiemet čia varžysis advokatė Indrė Butvilė (TT), Klaipėdos tarybos nariai – Rimantas Didžiokas (TS/LKD), Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis) ir dabartinio Seimo narys, nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis.

Gydytojui J.Sąlygai (LSDP) pasitraukus, socdemai ieško alternatyvos, kurią ketina paskelbti jau šią savaitę.

Danės apygardoje per 2012 m. Seimo rinkimus mandato siekė 13 politikų. Tada ši apygarda pagal rinkėjų skaičių buvo viena didžiausių mieste. Ir tai viena apygardų, kurioje paprastai rinkėjai itin aktyvūs.

2012-aisiais čia parlamentaro narius rinko beveik pusė (49,79 proc.) balso teisę turinčių klaipėdiečių.

Šioje vienmandatėje apygardoje antrame rinkimų ture praėjusį kartą didele persvara laimėjo N.Puteikis, už kurį balsavo 7 225, o už jo oponentą Rimantą Taraškevičių – 6 003 klaipėdiečiai.

Rinkimai į Seimą vyks šiemet spalio 9 d. Balandžio 9-ąją prasidėjo oficialus rinkimų politinės kampanijos laikotarpis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ausu Nosies Gerkles (LOR) gydytojas

Ausu Nosies Gerkles (LOR) gydytojas portretas
prasom apsilankyti pas specialistus. Praplausim ausis nuo komunistinio meslo. Deja DANGES.

Dirigentas

Dirigentas portretas
Dar kartelį, prašyčiau, negaliu išgirst, kaip ten sakot? Ar tik ne DANĖS? :))))

vot buki

vot buki  portretas
fasistiniai komunistiniai OKUPANTAI: D A N G E S D A N G E S per amzius buvo yra ir bus tiktai D A N G e. FASISTINIAI OKUPANTAI nezdinkites is Memelio Krasto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių