Dėl antrokų plaukimo pamokų konkurso – galvosūkiai

Uostamiesčio antrokai ir toliau plaukti mokysis "Gintaro" sporto centro baseine, nors anksčiau planuota, kad po Naujųjų plaukimo pamokos vyks ir privačiuose miesto baseinuose. Teigiama, kad verslininkai tokias paslaugas siūlė teikti brangiau nei miestas ketino mokėti.

Pusė jau moka

Klaipėdoje jau įpusėjo unikali moksleivių mokymo plaukti programa, kurios metu užsimota miesto antrokus išmokyti įveikti 25 m ilgio baseiną ir užtikrintai jaustis vandenyje.

Praėjusį rugsėjį "Gintaro" sporto centro baseine startavus šiai programai planuota iki Naujųjų plaukti išmokyti 800 mokyklinukų.

"Viskas vyksta pagal planą. Vaikai yra apmokomi plaukti ir kas buvo suplanuota iki Naujų metų, tas ir daroma", – patikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pašnekovo teigimu, šiemet į vandenį pliūkštelės ir mokytis plaukti pradės likusi dalis antrokų – kiek daugiau nei 500 vaikų.

Kainavo 150 tūkst. eurų

Kaip ir žadėta, iki šių mokslo metų pabaigos plaukti išmoks visi į antrąją klasę kulniuojantys mažieji klaipėdiečiai.

Iš viso šiai programai iš miesto biudžeto, anot S.Budino, prireikė apie 150 tūkst. eurų.

Jau ketvertą mėnesių visų uostamiesčio mokyklų antrokai baseine lankosi kartą per savaitę vietoje tradicinės kūno kultūros pamokos.

Užsiėmimai vyksta pamokų metu nuo 8 val. iki 13 val.

Skelbė konkursą

Paskelbus programos startą žadėta, kad tik pirmoji programos dalis vyks "Gintaro" sporto centro baseine.

Planuota, kad po Naujųjų plaukimo pamokos vyks ir privačiuose baseinuose.

Todėl paskelbtas viešasis konkursas, kuriame dalyvauti galėjo visi Klaipėdoje tokią veiklą vykdantys verslininkai.

Galų gale paaiškėjo, kad miesto ir verslo bendradarbiavimo teks atsisakyti, ir vaikai toliau plaukti bus mokomi biudžetinės įstaigos baseine.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus, viešajame konkurse dalyvavo tik viena įmonė, kuri už paslaugas numatė kur kas didesnę kainą nei miestas ketino mokėti.

"Dėl per didelės kainos mes esame šitai atmetę ir toliau paslaugas turėsime vykdyti savo "Gintaro" sporto centre už tą kainą, kokią mes galime sumokėti. Kaina buvo pasiūlyta apie 40 proc. didesnė nei esame numatę biudžete", – dėstė S.Budinas.

Pašnekovas tvirtino, kad išlaidos už vieno vaiko mokymą plaukti buvo nustatytos iš anksto, priimti sprendimai, patvirtinti planai bei numatytas biudžetas, todėl ir tikėtasi sulaukti tokio pasiūlymo, kuris smarkiai neviršytų jau patvirtintų planų.

"Aiškumas yra labai paprastas: jeigu jie pateiks kainą mažesnę nei yra mūsų "Gintaro" centre, tai atitinkamai mes iš jų tą paslaugą pirksime. Tai yra viešas konkursas", – aiškino S.Budinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Mano dukra išmoko. Esu labai dėkinga už tokią galimybę.

rutytele zalioji

rutytele zalioji portretas
Gal galetu kas nors pasakyti, ar kas is tu jau plaukusiu antroku ismoko plaukti per 16 uzsiemimu? Netikiu. Tikiu, kad daugiau vaiku sirgo, nes nieks neisdziovino jiems galvu, neisvale ausu, o autobusai, kuriais juos veze, buvo pprikimsti. Suprakaitave, ziema, slapiom galvom, kasom, tikrai pats tas laikas plaukti sausio menesi. Briedas konkretus.

Bas

Bas portretas
Pasakos tesinys: Kas nustate vaiku mokymo plaukti kaina? Atsakau ''Gintaro baseinas'' kuris ir vykdo sita projekta , tai jus man paaiskinkite kaip reikia konkuruoti su biudzetine istaiga kuri pati nusistate sau kaina pagal kuria neimanoma vykdyti sitos paslaugos. Nelabai supratau pasisakymo , kad statomas baseinas vykdys sita konkursa, tai kaip cia iseina ,kad viskas yra suplanuota be konkursu? Noriu tam duodu , noriu kitam duodu , o kiti baeina lai sukasi kaip nori?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių