Debreceno aikštėje prapuolė berželiai

Klaipėdiečiai pasigedo Debreceno aikštėje, ratu sustatytų suolų viduryje, vazonuose augusių beržų. Miestiečiai nuogąstauja, kad medelius kažkas pavogė.

Klaipėdiečiai pasigedo Debreceno aikštėje, ratu sustatytų suolų viduryje, vazonuose augusių beržų. Miestiečiai nuogąstauja, kad medelius kažkas pavogė.

"Gaila, kad medelių nebeliko. Jie dabino aikštę. Įdomu, ar jie buvo pavogti, ar išsivežė savininkai", – svarstė netoli aikštės gyvenanti moteris.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad berželius išgabeno įmonė, kuriai šie priklausė. Vadovas priminė, kad sumanymas suoliukų apsuptyje įkurdinti vazonuose augančius beržus buvo eksperimentas – norėta sužinoti klaipėdiečių nuomonę, ar jiems patiktų taip papuošta aikštė.

"Reakcijų buvo įvairių. Vieni džiaugėsi medeliais, kiti tvirtino, kad čia jie netinka. Vis dėlto daugiau sulaukėme teigiamų atsiliepimų", – komentavo direktorius.

L.Dūda taip pat atkreipė dėmesį, kad palikti vazonuose susodintus medelius per žiemą būtų negerai. Jiems veikiausiai pakenktų šaltis.

Pasak direktoriaus, kitais metais bus sprendžiama, ar ir ateityje reikėtų aikštę puošti vazonuose pasodintais medžiais.

L.Dūda yra pasakojęs, kad mintis originaliai įkurdinti berželius kilo netikėtai. Vienas rangovas savo teritorijoje laikė vazonuose pasodintus beržus.

Tad pagalvota, kad jais galima papuošti Debreceno aikštę ir sužinoti klaipėdiečių nuomonę. Taip ir gimė eksperimentas.

Direktoriaus teigimu, Debreceno aikštės rekonstrukcijos pirmojo etapo darbai baigti. Šios erdvės atnaujinimas atsiėjo 258 tūkst. eurų. Dar 63 tūkst. eurų kainavo fontano remontas, o 46,5 tūkst. eurų buvo investuota į šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

"Manėme, kad kitais metais toliau tęsime darbus Debreceno gatvėje. Tačiau pirmenybę teiksime Pempininkų aikštės rekonstrukcijai, šiek tiek atnaujinsime Neringos skverą. Jei liks lėšų, kažką vėl darysime ir Debreceno aikštėje", – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
,,norėtume..", ,,..labai tiktu.."..ka jus runkeliai čia svaigstat isijaute?:D)Klaipėdos želdiniai parodė kad medžiai auga ir užteks.Dabar kitur rodys kad sodina.Tipo..Kad sumom pasišviestu:DDD

Klaipediete

Klaipediete portretas
Labai grazi aikste. Aciu jos kurejams. Tikrai pasigedau berzeliu. Manau, kad labai tiktu kokie nors augalai tarp tu suoleliu. Su malonumu ir vel ten apsilankysiu.

gal

gal portretas
Gal reiketu pasodinti spygliuociu krumus , kad maziau terstu aplinka
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių