Daugiabučio renovacija Taikos prospekte virto karu

Dėl greta renovuojamo namo Taikos prospekte esą kenčia kaimyninio daugiabučio gyventojai. Žmonės skundžiasi nuolatiniu triukšmu, purvu ir netvarka kieme. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pripažino, jog gyventojų skundai iš dalies pagrįsti.

Dėl darbų – skundas

Vos pradėjus vieno Taikos pr. namo renovaciją, kilo konfliktas tarp namą renovuojančių statybininkų ir greta esančio Taikos pr. daugiabučio gyventojų.

Pastarieji nepatenkinti, kad statybininkai esą apsitvėrė didesnį plotą, nei numato įstatymai, statybų aikštelės purvas užteršė bendrą šaligatvį, kad jie nebeturi, kur kieme statyti automobilių.

"Taikos pr. namo gyventojai nuo pat pirmųjų 2019 m. sekundžių gyvena šiukšlyne ir pastoviame triukšme (net ir naktimis), sklindančio nuo šalia renovuojamo namo. Maža to, rangovas nesiskaito su aplinkiniais gyventojais, išvarė iš kiemo jų automobilius, užsitvėrė statybų aikštelę, neteisėtai viršydami jos ribas", – rašoma gyventojų skunde Klaipėdos miesto savivaldybei.

Kvietė net ugniagesius

Be to, pirmąją Naujųjų metų dieną, pakilus stipriam vėjui, nuo renovuojamo namo Taikos pr. vėtros nuplėšta apsauginė plėvelė sukėlė tokį triukšmą, kad gyventojai buvo priversti kviesti ugniagesius.

 

 

Rangovai buvo priversti laikinai plėvelę nuimti.

"Aplinkui dumblynas, nei jie teritoriją šluoja, nei ką. Visi kaimyniniai namai kenčia. Žinoma, bandėme kalbėtis su statybininkais, bet kas iš to. Mes sutinkame, kad renovacija reikalinga, bet kodėl mes turime metus gyventi purvyne, kai net ne mūsų namą renovuoja? Išgainiojo mūsų mašinas iš kiemų, dabar turime statyti jas kituose kiemuose, tada tų namų gyventojai ant mūsų pyksta", – kalbėjo klaipėdietis Kęstutis.

Daugiau purvo nebebus?

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis apsilankė "konflikto zonoje" ir pripažino, kad "yra šiek tiek subjektyvumo".

Esą gyventojai teisūs tik iš dalies.

Tačiau ant netoliese esančių šaligatvių rasta priberta žvyro ir smėlio. O ši vieta turi būti nuvalyta.

"Negaliu sakyti, kad gyventojai skundžiasi be reikalo. Statybininkai privalėjo apsitvarkyti teritoriją. Mes su jais pabendravome, atsakingam asmeniui bus surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, nes pagal Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, organizacijos, vykdančios statybos ar remonto darbus, visą statybos laikotarpį privalo prižiūrėti statybos aikšteles, kelius ir greta statybos objekto esančias gatves, šaligatvius bei žaliuosius plotus", – pabrėžė S.Valiulis.

Yra vienas gyventojas, kuriam viskas trukdo.

Rangos darbų vadovas Tadas Paškevičius patvirtino, kad žemės darbai ties renovuojamu Taikos prospekto namu jau baigėsi ir purvo nebeturėtų būti.

"Viskas su tais kaimynais gerai, tačiau yra vienas gyventojas, kuriam viskas trukdo. Jis kviečia visas įmanomas inspekcijas. Jos atvažiuodavo, bet pažeidimų nerasdavo. Tiesa, šiandien rado šaligatvį nenuvalytą, bet juk tai normalu statybos metu. Juk mes ne pyragus kepame, o statybos darbai vyksta. Dabar jis nuvalytas. Tie žemės darbai baigėsi, daugiau purvo nebebus", – patikino T.Paškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žmogus jeigu negyvena tame name negali statyti jokių ženklų prie kito namo.Ar jūs vieną kartą suprasite bukapročiai,kad žmogus gyvenantis name,prie kurio yra vietos pastatyti mašiną ,purmumo teisę turi į tą vietą o ne iš kito namo ,kažkoks prašalaitis.Žinote užsienyje,pastatysi prie kuto namo kuriame negyveni,mašinos sveikos nerasi.Policija pasakys tai tavo probkema ir apsisukusi išvažiuos,bur Lietuvoje tas pats jeigu nachalai nesupras ,kad mašinos statyti prie to namo kuriame negyveni negalima.

kaimynui

kaimynui portretas
Ar Jus suvokiate ka rasote??!! bukaprociai pavyduoliai??!! pavydeti invalidumo? absurdiska.. kad ir kokie nesutarimai kiltu, sveikata yra sventas dalykas, ko ir linkime ir Kestuciui ir visiems

kaimynas

kaimynas portretas
Kęstuti saugok savo silpną sveikatą, matai kiek daug aplinkui bukapročių pavyduolių Net invalidumą nustato kaimynės Taiko 35
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių