Darželiuose siūloma mokėti tik už maitinimo paslaugą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistai parengė ir darbo grupei pristatė naują atlyginimo už vaiko išlaikymą Klaipėdos savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigose sprendimo projektą. Pristatyto projekto esmė – tėvai mokės tik už vaikų maitinimo paslaugą.

Mokestis už maitinimą bus dvinaris ir susidės iš kintamosios ir pastoviosios dalies. Kintamoji dalis - atlyginimas už maisto produktus (75,90 proc. mokesčio), pastovioji dalis - atlyginimas už patiekalų gamybą (24,10 proc.). Atlyginimas už maitinimą tiesiogiai susijęs su vaikų lankomumu.

Mokėti už produktus nereikės tuo laikotarpiu, kai vaikas nelankys įstaigos. Atlyginimas už patiekalų gamybą bus mokamas visais atvejais, nepriklausomai nuo pasirinkto dienos maitinimų skaičiaus, išskyrus: kai įstaiga nevykdys ugdymo proceso, atlyginimas už vaiko išlaikymą už tas dienas nebus mokamas. Trumpo buvimo (4 val.) grupes lankantys vaikai galės būti nemaitinami, tuomet atlyginimas už maitinimo paslaugą taip pat nebus mokamas.

Anot Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, šiuo projektu yra siekiama paskatinti tėvus prisiimti atsakomybę už vaikų maitinimą bei lankomumą. Be jau minėtų pasiūlymų projekte numatyta galimybė tėvams pasirinkti maitinimo paslaugos teikėją bei įstaigos tarybai spręsti, kokioms reikmėms nukreipti nepanaudotas surinktas lėšas.

Darbo grupė projekto pasiūlymus aptarti rinksis vasario 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktorija

Viktorija portretas
Mokam uz darzeli bet tie pinigėliai juk ne aukletoju alga. Joms moka valstyve ne mes. Mokate uz darzeli ir nezinote uz ka???? Tai gal reiketu pasidometi kam yra skirti.

nieko sau

nieko sau portretas
Bet tėveliai pedagogams algos niekada ir nemokėdavo .pinigai pedagogams eina iš valst.biudžeto.nieko naujo čia ir neišmastė tik dabar tėvams į darželį reikės nešti ne tik kanceliarinės prekes bet ir sanitarinės,dezinfekavimo priemones .

pyp pyp

pyp pyp portretas
Tai darzelis - valgydinimo istaiga? Zinoma, tevams svarbiausias klasusimas- ka valgei? O ka veikei, ka ismokai nerupi. Jei ne pedagogai, tai vaikai nei kalbetu, nei skaiciuotu, nei ezi nuo ozio atskirtu. O kai kurie ir nepaglostyti uzaugtu. Labai aiskiai parodytas poziuris i pedagogus. Jie turbut algu nebegaus. O gal visus atleis?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių