Darželiuose dar laukiami ne visi

Uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigose tęsiami remonto darbai. Atnaujinamos sanitarinės patalpos – tualetai, prausyklos. Anksčiau darbai baigti tik kai kuriose įstaigose.

Sanitariniai mazgai buvo atnaujinami 14-oje švietimo įstaigų – 10-yje vaikų lopšelių-darželių ir keturiose mokyklose.

Keturios ikimokyklinio ugdymo įstaigos – „Klevelis“, „Vėrinėlis“, „Papartėlis“, „Žuvėdra“ – dėl remonto nelaukė dalies vaikų rugsėjo 1-ąją. Tai sukėlė tėvų nepasitenkinimą.

Kitos įstaigos vertėsi perskirstydamos vaikus į kitas grupes.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė tvirtino, kad darbai įstaigose vyksta pagal planą.

„Manau, kad į sutarčių numatytus terminus tilpsime. Iki spalio vidurio darbai turėtų būti baigti visose įstaigose“, – tvirtino vedėja.

Lopšeliai-darželiai „Klevelis“, „Vėrinėlis“, „Papartėlis“, „Žuvėdra“ dalies vaikų dar nepriima. Auklėtiniai įstaigas galės pradėti lankyti, kai bus baigti darbai.

Daugumoje įstaigų jie finišuos iki spalio 1-osios, o ugdymo procesas bus atnaujintas spalio 3-iąją. Tarp tokių įstaigų yra „Vėrinėlis“, „Papartėlis“, „Žuvėdra“.

Sudėtingesnė situacija dėl lopšelio-darželio „Klevelis“. Šioje įstaigoje atnaujinama daugiausia sanitarinių mazgų – devyni.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, užvakar vyko pasitarimas su šių įstaigų vadovais ir rangovais.

„Aršiai diskutavome. „Klevelio“ pirmo korpuso sanitarinių mazgų remontą ketinama užbaigti spalio 3-iąją ar 7-ąją. Tada turėtų būti atnaujintas ugdymo procesas. Žinoma, gali tekti vaikus perskirstyti į kitas grupes. Rangovai žadėjo atsiųsti daugiau darbuotojų, dirbti ir savaitgaliais, kad greičiau finišuotų. Tėvai jau nori leisti vaikus į įstaigas. Jiems tikrai sunku užtikrinti vaikų ugdymą namuose“, – komentavo vedėja.

Kai kuriose įstaigose jau baigtas sanitarinių mazgų remontas. Tarp pastarųjų – lopšelis-darželis „Bitutė“.

V.Gembutienė teigė, kad problemų kelia orai. Kadangi drėgna, sunkiai džiūsta medžiagos, nieko negalima daryti.

Sanitarinių mazgų remontą įstaigose teko atlikti rugsėjį, nes užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros. Konkursą tikrino Viešųjų pirkimų tarnyba, o tai užtruko 60 dienų. Tai ir lėmė, kad sutarčių nepavyko pasirašyti laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ne Ji,Žuvėdra dabar remontuoja, lopšelinuku grupės, žadėjo baigiasi iki spalio 1,kiek girdėjau nuo spalio 1 remontuoti didesniu jų grupės sanitarinių mazgus

A

A portretas
"Sanitarinių mazgų remontą įstaigose teko atlikti rugsėjį, nes užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros. Konkursą tikrino Viešųjų pirkimų tarnyba, o tai užtruko 60 dienų. Tai ir lėmė, kad sutarčių nepavyko pasirašyti laiku." Klausimas savivaldybei - jei žinoma, kad viešieji pirkimai VISADA užtrunka, dėl kurių kenčia vaikai ir įstaigų darbuotojai, KODĖL viešieji pirkimai nedaromi, pvz, 2-3 mėnesiais anksčiau nei įprastai? Jei atsakymas - tai susiję su valstybės ar kieno nors reguliavimu - tai gal PRADĖKITE inicijuoti PAKEITIMUS???

Ji

Ji portretas
Tai kad Zuvedroj tik prasides remontas nuo spalio 1....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių