Darželis sulaukė renovacijos pabaigos

Lopšelyje- darželyje "Atžalynas" penktadienį džiaugsmingai paskelbta įstaigos pastato modernizavimo pabaiga. Permainas inicijavęs darželis, anot miesto valdžios atstovų, gali tapti įkvepiančiu pavyzdžiu kitoms, atnaujinimo dar tik laukiančioms įstaigoms.

Atnaujinimo finišas

"Prieš penkerius metus, kai atėjau vadovauti šiai įstaigai, tiesiog norėjau padaryti kažką gražaus vaikams", – kalbėjo lopšelio-darželio direktorė Rasa Žemgulienė, kuri ir buvo įstaigos atnaujinimo iniciatorė.

Anot jos, pamačius, kad pastato būklė yra prasta, nuspręsta kreiptis į Klaipėdos savivaldybę, kad darželis būtų atnaujintas. Tačiau miestas negalėjo padėti, mat atnaujinimo laukiančių įstaigų mieste – nemažai.

"2012 m. buvo pasiūlyta, kad, atlikusi energinį auditą, įstaiga pati gali rašyti paraišką", – prisiminė R.Žemgulienė.

Šio pasiūlymo nuspręsta nepraleisti.

Pavyzdys kitiems

Projekto pabaigimo renginyje dalyvavę miesto valdžios atstovai teigė, kad pastangos, siekiant atnaujinti lopšelio-darželio pastatą, – vertos dėmesio ir galėtų tapti įkvėpimu kitoms, atnaujinimo vis dar laukiančioms ugdymo įstaigoms.

"Jaunos ir energingos darželio direktorės dėka darželis "Atžalynas" įgavo visiškai naują kvėpavimą, naują energiją", – pabrėžė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto vadovas taip pat pastebėjo, kad, atsiradus galimybei pretenduoti dėl pastato atnaujinimo finansinės paramos, nė vienas miesto darželių nerado drąsos imtis šio gana sudėtingo proceso.

Nesulaukė skundų

"Atžalynas" ne tik savarankiškai parengė paraišką gauti paramą, bet ir vykdė sudėtingas viešųjų pirkimų procedūras.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, kai prasidėjo statinio modernizavimo darbai, o ugdymo procesas nebuvo nutrauktas, tikėtasi mažųjų klaipėdiečių tėvų nepasitenkinimo, tačiau savivaldybės atstovai nesulaukė nė vieno skundo.

Departamento direktorės teigimu, tokį rezultatą galima pasiekti tik vadovaujant išmintingam vadovui, dirbant darniam įstaigos kolektyvui bei susitelkiant aktyviai, supratingai ir draugiškai bendruomenei.

Atliko daug darbų

Projektavimo, statinio projekto vykdymo priežiūros ir atnaujinimo darbų rangos sutartis su darbus atlikusia bendrove pasirašyta 2015-ųjų pradžioje. Po kiek daugiau nei metų mažieji klaipėdiečiai dienas jau gali leisti šiltose ir jaukiose grupėse.

Bendra projekto vertė siekė kiek per 274 tūkst. eurų, 225 tūkst. eurų iš jų skyrė Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas, o daugiau nei 49 tūkst. eurų prisidėjo uostamiesčio savivaldybė.

Atnaujinant statinį apšiltintos pastato išorinės sienos, stogas, cokolis, rūsio perdangos, modernizuotas šilumos punktas ir visa šildymo sistema, karšto vandens sistema. Įstaigos teritorijoje pakeistos šaligatvių plytelės, sutvarkyta lietaus nuvedimo sistema.

Dėkojo prisidėjusiesiems

Direktorė prisiminė, kad rengiant paraišką gauti finansinę paramą sulaukta ir itin vertingos darželio auklėtinių tėvų pagalbos.

Nuotaikingo renginio metu padėkų sulaukė ir visi prisidėję bendruomenės nariai, darbuotojai, socialiniai partneriai.

Lopšelio-daželio vadovei bei kitiems talkinusiems įstaigos darbuotojams įteiktos ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino padėkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Lenkiu galvą prieš tokią direktorę

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Aš į rinkimus eisiu pasiimt lapelį, Nemesiu jo į urną, įsidėsiu į kišenę. Kai atšaukti ateis laikas seimo narį, Milijoną biuletenių padėsime ant VRK stalo

ger ilangai

ger ilangai portretas
Langai geri, dideli, todėl viduje šviesu ir saulėta. Mažų tikrai nereikia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių