Darė, bet ne iki galo

Savaitgalį vykusios švarinimosi akcijos "Darom" rezultatus iki šiol galima matyti šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje.

Pilni maišai šiukšlių vis dar mėtosi pakelėse. Kai kurie jų – prie pat važiuojamosios kelio dalies ir trukdo eismui.

Nors akcija vyko šeštadienį, tačiau, anot klaipėdiečių, nedelsiant reikia apsikuopti dar kartą.

"Gal organizuokime dar vieną akciją? Tiek daug darė, kad net pritrūko jėgų išsivežti. Nekaip atrodo, kai prie pat kelio ir pamiškėse mėtosi didžiausi maišai su atliekomis. Toks jausmas, jog tik dėl mados visos šios akcijos organizuojamos. Daug giriamasi, bet atsainiai daroma", – piktinosi skaitytojas Valdas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova tikino, kad akcijos organizatoriai, bendradarbiaudami su savivaldybės darbuotojais, turėjo pasirūpinti šiukšlių išgabenimu.

Daugiausia pamirštų rožinių ir juodos spalvos maišų mėtosi Kretingos, Tauralaukio, P.Lideikio gatvėse, taip pat netoli Klaipėdos vasaros estrados. Atliekų yra ir netoli Melnragės bei Girulių miško.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys aiškino, kad prie akcijos prisijungę žmonės nešė maišus į krūvas. Vėliau juos turėjo išvežti atsakingi darbuotojai.

"Maišai, be abejonės, bus išvežti. Tiems, kurie tvarkėsi, nereikėtų dėl to jaudintis. Būtent savivaldybės darbuotojai dalijo maišus, pirštines, kad gyventojams nereikėtų niekuo rūpintis. Tai ir šiukšlės netrukus turėtų būti išgabentos. Reikės išsiaiškinti, kodėl kažkas dar yra palikta", – susirūpino V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gustė

gustė portretas
pas mus viskas pradedama daryti,o pabaigos laukti tenka ilgai,va iškirto medžius prie Kačinsko muzikos mokyklos,puse išvežė,o pusė tebeguli ir gulės kokį dešimtmetį,kol vėl kas sugalvos daryti tvarką

Komentatoriams

Komentatoriams portretas
Raudoni maisai dalinami tam, kad gudrus Tautieciai nesunestu i pakeles visu savo siuklsiu is namu. Praktika rodo, kad Tautieciai tai megsta.... O sitos akcijos esme - tvarkyti viesas erdves, ne privacias. Del isvezimo - surinkti siusksles ir isvezti is tasku - tai darbas, kuris atima laiko. Jei skaiciuoti ekonomiskai, (priminsiu - ekonomika skaiciuoja ne tik pinigus), vien situ siusklsiu isvezimui reikia samdyti papildoma transporta bei zmones. Ir tai nera nezymus kiekis, jei norima isvezti per diena. Taigi - jei atsirastu savanoriu padeti isvezti per sestadieni, sekmadieni - maloniai lauksim prisijungiant sekanciais metais.:) O jei rimtai - siuksles isvezamos is tasku savaites, iki dvieju begyje. Tokia praktika kiekvienais metais, ir ji pasiteisina. Zurnalistam - pries rasant nesamones - pasikalbekite su organizatoriais. O tai tuoj neikas nebetikes rasliava kuri atsiranda burbulo putimui tik ir sensaciju gaudymui.....

Klausimas

Klausimas portretas
DAROM mai6ai buvo dalinami raudoni, idomu kodel cia atsidure juodi. Jeigu zmones neprasinese rinko i savus arba atveze ir paliko tai klausimas kaip zinoti is kur ka isvezti ir kodel tai turetu daryti, jeigu aiskiai buvo visur parasyta kad maisai raudoni ir isves tik is uzregistruotu tasku.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių