Darbai kasdienybės netrikdys?

Iki rugsėjo 1-osios bus baigti ne visi privažiuojamojo Naikupės gatvės kelio įrengimo darbai. Žadama, kad esamoje arterijos dalyje bus paklota kelio danga, tad, prasidėjus mokslo metams, išskirtinių trukdžių čia neturėtų kilti. Likusią gatvelės dalį iki Baltijos prospekto ketinama nutiesti iki žiemos.

Jau kurį laiką vykstantys privažiuojamojo Naikupės gatvės kelio įrengimo darbai iki naujųjų mokslo metų bus baigti tik iš dalies.

Kai kurie klaipėdiečiai baiminasi, kad iš gatvelės, besidriekiančios pro baigiamą rekonstruoti lopšelį-darželį "Puriena", "Gilijos" mokyklą bei Klaipėdos teritorinę darbo biržą, bus sunku patekti prie šių įstaigų.

Specialistai ramina, kad nors iki rugsėjo bus baigti ne visi numatyti darbai, didesnių trukdžių kilti neturėtų.

"Planuojama, kad iki rugsėjo bus išasfaltuota visa esama dalis. Situacija netaps blogesnė, nei prieš pradedant darbus. Nenorima trukdyti darželio, mokyklos ir Darbo biržos veiklai", – patikino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vyresnysis patarėjas Vytautas Kovaitis.

Pašnekovo teigimu, pagal su rangovais sudarytą sutartį visi numatomi darbai turėtų būti pabaigti iki gruodžio 1-osios. Pabrėžiama, kad jie vyksta pagal planą.

"Po rugsėjo 1-osios dar liks visa jungtis iki Baltijos prospekto. Tai yra naujas ruožas, kur šiuo metu nieko nėra. Žinoma, liks žymėjimo, apšvietimo įrengimo toje dalyje darbai ir dviračių takas, kuris dabar nuo privažiuojamojo kelio veda Nidos gatvės link", – vardijo V.Kovaitis.

Tikėtina, kad iki rugsėjo 1-osios nebus spėta pabaigti ir kai kurių nedidelių darbų – visur sutvarkyti šaligatvių ar įrengti laikino sustojimo vietų. Juos žadama atlikti iki žiemos.

Kelio remonto ir tiesimo darbai finansuojami miesto biudžeto ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamomis lėšomis. Bendra darbų vertė su projektavimu siekia 360 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių