Danės upėje kariai aptiko tris minas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Karinių jūrų pajėgų povandeninių veiksmų komandos kariai Klaipėdoje Danės upėje aptiko 3 minas.

Trečiadienį Karinių jūrų pajėgų (KJP) povandeninių veiksmų komandos (PVK) kariai, vykdydami planines nardymo pratybas Klaipėdoje Danės upėje aptiko 3 minas, kurias vėliau sunaikino Kairių poligone.

Minos buvoaptiktos 12 val. 30 min. KJP PVK kariams vykdant nardymus Danės upėje ties Panevėžio gatve.

Aptiktos minos buvo identifikuotos kaip rusiškos pokario laikotarpio prieštankinės minos be sprogdiklių, upės dugne gulėjusios ilgą laiką. Apie įvykį buvo pranešta Lietuvos kariuomenės Jungtiniam štabui, policijai.

Policijos prašymu neutralizuoti surastus sprogmenis, buvo sudaryta Standartinių sprogmenų neutralizavimo grupė, kuri nustatė, kad sprogmenis saugu transportuoti į neutralizavimo vietą Kairių poligone. Lydint policijos eskortui rasti sprogmenys buvo pervežti į Kairių poligoną, kur 18.00 juos sunaikino KJP PVK kariai.

Povandeninių veiksmų komanda yra Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų padalinys,  kuris dalyvauja išminavimo operacijose sausumoje ir po vandeniu, atlieka nesprogusios amunicijos paiešką ir neutralizavimą, dalyvauja paieškos ir gelbėjimo operacijose, užtikrina priešmininių laivų aprūpinimą narais išminuotojais, atlieka laivų ir krantinių bei strategiškai svarbių objektų apžiūrą, ruošia naujus narus bei atlieka kitas jai pavestas užduotis.
 


Šiame straipsnyje: minosminaKJPkariaiDanės upė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių