Danės upėje aptiktas stambus radinys

Trečiadienio rytą Danės krantinėje prie vadinamojo „Meridiano“ skvero narai atliko upės dugno valymą ir ieškojo laivui atplaukti galinčių trukdyti atliekų. 
Praeivių akį ypač patraukė iš upės dugno ištrauktas didelis senovinis objektas.

„Iš pirmos pažiūros tai galėtų būti gerokai suirusios metalinės konstrukcijos senų laikų kioskas, tačiau sunku pasakyti“, - mano upės dugno valymą inicijavusio Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo atstovas Gediminas Gudavičius.

„Šiuo metu uosto kapitono tarnybos atsiųsti narai toliau tiria dugną, tačiau neberanda stambių atliekų ir kliūčių. Todėl galima manyti, jog upės dugnas jau yra švarus ir tinkamas švartuoti „Meridianą“, - priduria pašnekovas.

Taip pat šiuo metu vykdomi knechtų, prie kurių bus švartuojamas burlaivis, iškėlimo darbai. „Dabar krantinėje yra šeši knechtai. Du iš jų buvo visiškai susmegę į žemę, todėl kartu su savivaldybe atliekame jų iškėlimo ir tvarkymo darbus“, - teigia G. Gudavičius.

Į įprastą vietą sugrąžintį „Meridianą“ planuojama šių metų rugpjūčio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautietis

Tautietis portretas
Reiketu ir aplinka pilnai sutvarkyti prie meridiano ,apsvietima ,geru suolu ,gal kokiu skulturu juros tematika ,sutvarkyti pace krantine ,ir daugiau laivu danes upeja ,kokio restorano vietoj regatos ..Sutvarkyti fontana ..

Remigijus.KLP

Remigijus.KLP portretas
Iš to kiosko buvo nuomojami vandens dviračiai prieš dešimtmetį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių