Danės skvere nuodija šunis?

Uostamiestyje sklinda bauginanti žinia. Pranešama, kad Danės skvere šiomis dienomis pabarstyta užnuodyto šunų maisto. Vienas keturkojis esą jau nugaišo. Gyvūnų mylėtojai kraupsta dėl žmonių žiaurumo ir nukentėjusiuosius ragina kreiptis į policiją.

Aptiko prie "Arkos"

Šunų ir kačių prieglauda "Linksmosios pėdutės" įspėjo keturkojų savininkus būti atidesnius Danės skvere.

Įstaigos atstovus pasiekė žinia, jog čia neseniai buvo paberta esą užnuodyto šunų maisto. Pranešama, kad vienas keturkojis jau nugaišo.

Prieglaudos įkūrėja Simona Šakinytė teigė, kad šia informacija, kurią socialiniame tinkle paskelbė keturkojo netekusi šeimininkė, paprašyta pasidalyti su kitais.

Skelbiama, kad nuodytojų auka tapęs šuo ėdalo aptiko netoli paminklo "Arka", tačiau tikėtina, kad pavojingo keturkojų gyvybei maisto gali būti ir kitose skvero vietose.

Siekė keršto?

Keturkojų augintojus pašiurpino neseniai išplatinta žinia, mat Danės skvere nemažai gyventojų laiką su savo šunimis leidžia kasdien.

"Manau, tiesiog norėta atsikratyti ten vaikštančiais keturkojais. Gali būti, kad kokio nors neatsakingo šeimininko šuo aplojo kitą žmogų ar kažkas nesurinko išmatų, todėl ir nuspręsta atkeršyti visiems kitiems šunims", – svarstė S.Šakinytė.

Pašnekovė pabrėžė, kad toks nuodytojo poelgis ar keršto planas yra labai žiaurus, nes žmogui netekti savo augintinio – itin skaudu.

Nuodijo ir anksčiau

Teigiama, kad šis bandymas atsikratyti gyvūnų – ne pirmas Klaipėdoje. Prieš kurį laiką vienas šuo nugaišo ir dar pora sunkiai sirgo po to, kai nuodų aptiko prie Vasaros estrados.

Kiek anksčiau apie bandymus tokiu žiauriu būdu žudyti keturkojus buvo žinoma ir pietinėje miesto dalyje. Pasitaiko, kad taip žmonės kiemuose nusprendžia sumažinti katinų populiaciją.

S.Šakinytė teigė, kad kol kas daugiau pranešimų apie Danės skvere nužudytus keturkojus negauta. Viliamasi, kad šis atvejis – vienkartinis ir nuodytojas savo darbo nebetęs.

Ragina netylėti

Pašnekovė skatino keturkojų šeimininkus, susiduriančius su panašiomis situacijomis, nedelsti ir kreiptis į policijos pareigūnus.

"Labai raginu pranešti policijai. Kadangi piktadariai išsisuka, jie nejaučia jokios atsakomybės, mano, kad niekas negresia. Todėl šie žmonės ir toliau gali taip elgtis. Jeigu policija nubaustų, galbūt kažkam tai būtų pamoka. Tai yra labai baisu", – emocijų neslėpė S.Šakinytė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė teigė, kad šiomis dienomis policijos pareigūnai nėra gavę pranešimų apie jokius panašius išpuolius prieš keturkojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Vagys sedi savivaldybej kur sunym siukslynes kodel nesiima Klaipedos savivaldybe kodel nera zenklu su baudom ant zenklo.Pakakojo suo nepakele neismete simtas euru bauda bet ne nuodyti idijotai jus.Ir dar suo turi buti ant pavadelio

Tiems, kurie nekenčia gyvūnų

Tiems, kurie nekenčia gyvūnų portretas
Ką jūs juokinat kalbėdami apie meilę kažkam apskritai? :DD jei jūs nevertinat šuns, katės gyvybės, tai aš įsivaizduoju ko verta jums jūsų vaikų, tėvų ir kitų žmonių gyvybė... Tokie po to ir skandina vaikus šuliniuose, išžudo šeimas... Sakot, kaip galima lyginti gyvūną su vaiku, su žmogaus gyvybe? Taip, čia kiekvieno pasirinkimas ką su kuo lygint, ką ir kaip mylėt, tiesiog žinau, kad paprastai tie, kurie nevertina apsiginti negalinčio padaro gyvybės - tikrai nevertina JOKIOS gyvybės. O be to, kuo jūs garantuoti, kad jūsų parke žaidžiantis vaikas nepačiupinės nuodų ir nekiš rankų į burną?

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Gerbiami klaipėdiečiai, "nuodykite žmones", kurie įsigyja gyvūnėlius ir jų tinkamai neprižiūri, gyvūnų kaltės čia tikrai nėra. Siūlau išmestų į gatvę katinų ir šunų šeimininkus pakratyti kaip reikiant, kaimynų pilietiškumas čia tikrai padėtų. O tuos gyvūnų šeimininkus, kurie nesurenka gyvūnų ekskrementų nufilmuoti ar nufotografuoti ar mandagiai įspėti viena kitą kart ir pradės rinkt, kaip ir daugumas klaipėdiečių. Neskriauskime gyvūnų, nekalti jie, kad bukagalviai šeimininkai.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių