Danės krantinė virto prekybininkų ir virėjų alėja

Renginių išsiilgę miestiečiai penktadienio vidurdienį jau traukė Danės upės link, kur įsikūrė prekybininkai, o gardžiais kvapais išalkusius viliojo kulinarai.

Mugėje miestiečiai dairėsi įvairia technika gamintos keramikos dirbinių, moterys apžiūrinėjo papuošalus, vyrai ragavo rūkytų mėsos gaminių, pirko įvairių aludarių girą ir alų. Pinigines iš kišenių traukė tik vienas kitas.

Rankų darbo keramikinės lėkštės mugėje parduodamas nuo 20 iki 45 eurų. Mediniai šaukštai, kepimo mentelės kainuoja nuo 2,8 iki 4 eurų. Pintų krepšių galima gauti už 15 eurų.

Šilutiškis Julius Katauskas pasakojo savo molinius dirbinius pirmiausiai mirkantis duonos rauge. Taip jis išmargina lėkštes, puodelius ir arbatinukus.

„Va kodėl mano dirbiniai turi savą išmarginimą. Tokiame arbatinyje vanduo neatšals, kava ar arbata gerai užsiplikys“, – tikino menininkas.

Įvairūs prekybininkai siūlo išmėginti aliejus, žolelių arbatas, gyti padedančius tepalus. Tarp naujovių – preparatai su medumi.

O štai Jūros mugės senbuvė, žolininkė Adelė Karaliūnaitė šiemet pirkėjas moteris viliojo šaltalankio aliejumi, Damasko rožės arbata ir tepalais.

„Iš kur Lietuvoje Damasko rožė? Mūsų močiutės augino šį augalą, tik visi pamiršo. Aš sužinojau, kad mano sklype auga Damasko rožė tik tuomet, kai sugedo žoliapjovė. Matyt buvo pasėta ir pamiršta, aš visuomet galvojau, kad ten radasta želia. Prieš trejus metus leidau jai sužydėti, surinkau sėklas, dabar užsėjau septynis arus“, – pasakojo A.Karaliūnaitė.

Šalia žinomos žolininkės arbatų įsikūrusios dzūkaitės iš Alytaus kvietė pirkėjus ragauti jų rankų produkcijos. Rūkytų kumpelių ar lašinukų čia galima įsigyti už 5,6 – 7,2 euro. Skilandžio kilogramas parduodamas už 9,2 euro. Rūkytos dešros – nuo 6,8 iki 8,4 euro.

Šventės dalyvių uoslę dirgino ir mugėje čirškinamų patiekalų kvapai. Šašlykų, troškinių, kopūstų su rūkytomis karkomis ir kitų patiekalų galima įsigyti nuo 5 iki 8-9 eurų. Kaip užkandį šiemet siūloma ragauti keptą sūrį su prieskoniais, kurio gabalėlis kainuoja 2 eurus. Tiek pat kainuoja ir alaus bokalas, o už 2,5 euro siūloma įsigyti litrinį butelį alaus.

Penktadienį klaipėdiečius pakvietė ir Žvejų krantinė. Čia buvo ragaujamos ką tik išrūkytos žuvys. Rūkyti karšiai parduodami nuo 3 iki 5 eurų už vienetą. Upėtakių kainos svyruoja nuo 6 iki 10 eurų. Rūkytą šamą siūloma pirkti už 10 eurų. Jūros ešeriai, skumbrės, jūros lydekos parduodamos po 3 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

julk

julk portretas
tos palmės labai kvailai atrodo, suprantu, norėjo padaryt su jumoru, išėjo - neskoningai labai

astai lopaitei

astai lopaitei portretas
upe DANGE ir DANGES krantines.partinis bilietas dar sildo krutine)

atėjūnams

atėjūnams portretas
DANGĖS upės
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių