Danėje įkliuvo pirmieji pažeidėjai

Danės upėje surengtas patikrinimas buvo rezultatyvus. Vandens dviračių nuomos paslaugas teikiantiems verslininkams teks aiškintis, kodėl jų darbuotojai nebuvo tokiam darbui tinkamai parengti.

Patikrinimas, kurio metu drauge patruliavo Saugios laivybos administracijos, policijos bei uostamiesčio savivaldybės atstovai, vidaus vandenų kelyje buvo pirmasis šį sezoną.

Kontrolieriai stebėjo, ar Danės upės ruože nuo Pilies iki Liepų gatvės tilto vandens pramogas teikiantieji laikosi nustatytų saugumo reikalavimų.

Paslaugų teikėjas darbo vietoje privalo nurodyti savo pavadinimą, darbo laiką, atsakingo asmens kontaktinį telefono numerį.

Visi vandens dviračius, banglentes išsinuomojantieji ar kitomis paslaugomis besinaudojantieji privalo būti supažindinami su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis.

Reidas atskleidė, kad ne visi Danėje vandens pramogas teikiantieji laikosi keliamų reikalavimų.

„Nustatėme, kad asmenys, nuomojantys vandens dviračius, nepasirengę sezonui. Darbuotojai žmonių nesupažindina su taisyklėmis, neinformuoja, kad, kai vyksta irklavimo treniruotės, galima plaukti ne toliau nei iki Jono kalnelio. Darbo vietoje nėra paslaugos teikėjo pavadinimo, darbo laiko, atsakingo asmens kontaktinio telefono numerio“, – pažeidimus vardijo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, kad vandens dviračius nuomojantieji nė nežinojo, jog jaunesniems nei 16 metų asmenims be lydinčio suaugusiojo minėtos transporto priemonės nuomoti negalima.

Šių paslaugų teikėjas bus iškviestas į uostamiesčio savivaldybę, kur bus sprendžiama, kokią nuobaudą jam taikyti.

Pasak V.Valio, pirmą kartą taisykles pažeidžiantiesiems gresia bauda nuo 16 iki 60 eurų.

Reido metu taip pat ketinta stebėti, ar upe plaukiančios motorinės transporto priemonės neviršija leistino greičio ir nesukelia bangų.

„Irkluotojai skundžiasi, kad praplaukiančios motorinės transporto priemonės sukelia bangas ir trukdo treniruotis. Taip galima apvirsti“, – aiškino V.Valys.

Tokių pažeidėjų praėjusią savaitę surengto reido metu nebuvo užfiksuota, nes per tą laiką, kol buvo patruliuojama, nepraplaukė nė viena motorinė transporto priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komunai

komunai portretas
DANGĖJE

to R23

to R23 portretas
Vokiskas Memelando krastas ir Memelio miestas karo pasekoje buvo okupuotas-kolonizuotas ir etniskai isvalytas nuo cia likusiu gyventoju.Tesiant dainuojancias reformas jis buvo prichvatizuotas-isvogtas-praskolintas-isvaikytas.Klaipedos miesto pavadinimas pakeistas Stalino deka 1950 m.Tai dabar neaisku kaip vadinti musu miesta?Ar taip kaip jis vadinosi simtmeciais ar taip kaip nusprende Stalinas??

Anonimas

Anonimas portretas
Lezbei, komunistinei lervai, Radvilei - Klaipedoje tiktai DANGES upe. Neapsimesk durnele, komunistine nuopisa -esi siuksle. DANGE, DANGE
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių