Dalyje Danės gatvės neliks medžių

Danės gatvės atnaujinimo metu numatoma pašalinti joje augančius medžius. Atsodinti lapuočius ketinama tik greta namų, o Danės skvero pusėje nauji medžiai iškirstųjų pakeisti neturėtų.

Jau kurį laiką dėliojami Danės gatvės rekonstrukcijos štrichai.

Uostamiesčio savivaldybės atstovams pristatyta numatomame rekonstruoti ruože nuo Atgimimo aikštės iki būsimos Bastionų gatvės arba tiesiog šalia Danės skvero augančių medžių būklė. Nurodytas ir jų likimas.

„Siūloma medžius šalinti ir atsodinti tik palei namų zoną“, – apibendrino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Žadamame rekonstruoti arterijos ruože, šalia Danės skvero, prie gatvės, bus tiesiamas pėsčiųjų ir dviračių takas. Teigiama, kad darbams trukdytų šiuo metu labai iškilusios medžių šaknys, o jas pažeidus lapuočiai vėliau sunyktų savaime.

Medžius įvertinę specialistai pastebėjo ir tai, kad medžiai minėtoje gatvės vietoje buvo pasodinti per tankiai, o juos iškirtus žalumą kompensuotų greta esančio Danės skvero augmenija.

Be to, skvero pusėje išsikerojusius senus lapuočius, pakeitus jaunais medeliais, juos užgožtų greta augantys dideli skvero plačialapiai.

Įvertinus visas minėtas aplinkybes, miestui ir siūloma Danės skvero pusėje iškirsti gatvės rekonstrukcijai bei pėsčiųjų ir dviračių takams kliudančius medžius, o kitoje arterijos pusėje šiuo metu augančius prastos būklės lapuočius pakeisti naujais.

Tiesa, V.Švedas tikino, kad šis siūlymas – tik pirminis, jį dar bus galima aptarti viešo svarstymo metu.

Minėto Danės gatvės ruožo rekonstrukcijos metu arterija kardinaliai nepasikeis – ji kiek praplatės, bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, automobiliai judės trimis eismo juostomis.

Eismą paleidus Bastionų gatve, dar bus sprendžiama, ar vienos iš trijų Danės gatvės juostų nereikėtų atiduoti viešajam transportui.

Danės gatvės rekonstrukcijos projektą žadama baigti iki metų pabaigos. Parengus galutinius sprendinius, kaip minėta, jie bus svarstomi su visuomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasibaisėtinas

pasibaisėtinas portretas
valdininkų tamsumas. Medžiai - miesto plaučiai, vyresniems žmonėms ir tyla, ir ramybė, ir grynas oras. Pilkos trinkelės ir nykuma neigiamai veikia žmogų, jo sveikatą. Liberalų verslas baltais siūlais siūtas, tikslai labai tamsūs...

miesto rūpintojėlis

miesto rūpintojėlis portretas
pravažiuoju šia gatve ir matau šlamačius euriukus, o ir kvepia geromis investicijomis.. jau greitai :) jau greitai :)

žmonės, atmerkime akis

žmonės, atmerkime akis portretas
Mums, Klaipėdos visuomenei, būtina stebėti visus merijos veiksmus ir poelgius. Nes, pasirodo, valdžia veikia tik savo naudai. Štai, visuomenė nenutylėjo ir meras bei kiti valdininkai jau ėmėsi skaidriau pertvarkyti kultūrai skiriamus pinigus (reprezentaciniai festivaliai). Pasirodo, ne tik džiazas yra reprezentacinis. Netylėkime dėl kitų, žmonių gyvenimą prastinančių valdžios veiksmų: klaikų medžių kirtimą reikia ar nereikia, Nesilaikymą įstatymų vykdant visokiausius projektus (nauja mokykla, tiltas, Dangės skveras, Atgimimo aikštė ir t.t.), kaip teisingai parašė gerb. Aida Dumbrauskaitė. Juk viską sužinome tik post factum. Netylėkime, kontroliuokime valdžią. Ne mes turime jai tarnauti, o atvirkščiai.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių