Dalis gyventojų dar šąla

Nors uostamiestyje oficiali šildymo sezono pradžia paskelbta prieš pusantros savaitės, kai kuriuose namuose gyventojus pasitinka šaltis. Vienuose jų radiatoriai nešyla, nes nebaigti renovacijos darbai, kituose – dėl avarijų senose šildymo sistemose.

Renovacija apkarto

Pušyno gatvės 29-ojo namo gyventojai laukia nesulaukia, kada galės džiaugtis šiluma namuose. Radiatoriai čia nešyla dėl tebevykstančių renovacijos darbų.

„Nėra jokios informacijos, kada bus įjungtas šildymas. Panašu, kad artimiausiu metu tai nebus padaryta. Mano bute net vamzdžiai ir radiatoriai nepakeisti. Net neįsivaizduoju, kiek dar reikės gyventi šaltyje“, – tvirtino viena gyventoja.

Pasak moters, namo renovacija prasidėjo balandžio 4-ąją. Jos pabaiga numatyta gruodžio 1-ąją.

„Tikrai abejoju, kad darbai pasibaigs laiku, jei dar net šildymo sistema nepakeista. Žadėjo, kad vamzdynai bus pakeisti iki rugsėjo pabaigos, bet jau spalio vidurys. Niekuo nebetikiu. Kreipėmės pagalbos visur – ir į Aplinkos ministeriją, ir savivaldybę. Situacija nenormali“, – dėstė gyventoja.

Administratorius didžiojoje Pušyno gatvės 29-ojo namo dalyje šildymą žadėjo įjungti penktadienį, likusioje – antradienį. Tačiau kai kurių gyventojų toks sprendimas netenkina.

„Negalima šildymo paleisti tik dalyje namo. Reikia visame pastate. Juk visiems gyventojams reikės mokėti už šildymą“, – pabrėžė moteris.

Problemos – ir senamiestyje

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos skyriaus vedėjo Algio Gaižučio, dėl minėtos problemos buvo aiškintasi.

„Renovacijos darbai užtruko, nes kai kurie patalpų savininkai negyvena tame name. Kad būtų galima pakeisti vamzdynus, kiti galėjo priimti tik dabar, suderintu laiku“, – komentavo vedėjas.

Dar keliems renovuojamiems namams šildymas dėl darbų buvo įjungtas tik šią savaitę.

Šalti tenka ir Tiltų gatvės 7, 9, 11, 13 namų gyventojams. Su šia problema buvo susidūręs ir Tiltų gatvės 15-asis namas, tačiau pastarajame šildymo tiekimas jau atnaujintas.

Tiltų gatvės 7, 9, 11, 13 namuose šilumos tiekimas sutriko dėl avarijos sistemoje. Namai jas turi bendras.

A.Gaižutis pasakojo, kad dėl seno ir susidėvėjusio vamzdyno šiems pastatams net nebuvo išduotas leidimas šildytis.

„Šildymas buvo paleistas be pastarojo, kad gyventojai nešaltų. Įvyko avarija ir gyventojai sėdi be šildymo“, – teigė vedėjas.

Nesutiko remontuoti vamzdyno

Anot A.Gaižučio, administratorius dar prieš dvejus metus gyventojus buvo informavęs, kad reikia atnaujinti šildymo sistemą. Siekiant išspręsti problemą, Tiltų gatvės 7 ir 9 namuose buvo organizuoti šeši susirinkimai, tačiau dauguma gyventojų darbams nepritarė.

Kai kurie savininkai keisti vamzdynų nesutiko, nes nenorėjo, kad būtų sugadintas jų erdvių remontas. Jie neįsileido į patalpas. Įvykus avarijai, darbams pritarta.

„Mano duomenimis, su kai kurių būstų savininkais nėra aišku, kaip susisiekti. Jie negyvena tuose namuose. Keista, kad žmonės spręsti problemas susitelkia tik tada, kai iškyla rimta bėda. Gaila, kad nepagalvoja, jog už skubius darbus reikia mokėti brangiau nei planinius“, – įspėjo vedėjas.

Nešylančiais radiatoriais butuose, esančiuose vienoje laiptinėje, skundėsi ir dviejų Žardininkų gatvės bei vieno Pietinės gatvės namų gyventojai.

„Šildymo sistemų prižiūrėtojams savaitę ar dvi po šildymo sezono pradžios būna karšta. Jie dirba kaip greitoji pagalba. Važiuoja į vieną, antrą, trečią, ketvirtą namą spręsti problemų. Atliekami sistemų derinimo darbai“, – teigė vedėjas.

Dėl šildymo problemų gyventojams patariama kreiptis į namo karšto vandens ir šildymo sistemų prižiūrėtoją. Kontaktai paprastai būna nurodyti sąskaitose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių