Buvusiai Lenkijos ministrei bus įteiktos Palangos garbės pilietės regalijos

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Palangos kurhauze buvusiai Lenkijos kultūros ministrei Malgorzatai Omilanowskai (Malgožatai Omilanovskai) bus įteiktos šio Lietuvos miesto garbės pilietės regalijos.

Lenkijos mokslininkė, kultūros istorikė įvertinta už ypatingus nuopelnus Palangos miestui – savo darbais ir veikla mokslo bei kultūros srityje ji Palangos vardą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, pranešė kurorto savivaldybė.

Lenkijos profesorė sukūrė ir 2011 metais paskelbė monografiją „Pabaltijo Zakopanė. Palanga Tyszkiewiczių laikais“.

Autorė daug metų tyrinėjo grafų Tiškevičių laikų Palangą, pasitelkdama įvairių šalių archyvinę, ikonografinę medžiagą, dokumentus. Anot savivaldybės pranešimo, M. Omilanowska yra geriausia to laikmečio Palangos istorijos žinovė.

Mokslininkė Lietuvos dailės muziejaus metraštyje publikavo straipsnį „Franzo Schwechteno, Edouardo Andre ir Stanislawo Witkiewicziaus projektai Palangoje“. Jame pirmą kartą paskelbti Palangos rūmų statybos brėžiniai. Jais remtasi atkuriant autentišką Palangos grafų Tiškevičių rūmų (dabar – Gintaro muziejus) struktūrą.

Palangos miesto garbės pilietės vardą M. Omilanovskai kurorto savivaldybės taryba suteikė daugiau nei prieš metus – 2016 metų gruodį, tačiau dėl objektyvių priežasčių mokslininkė neturėjo galimybės anksčiau atvykti į Palangą bei dalyvauti regalijų įteikimo ceremonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Jonuk gal tu ir šudlenkys? Ar taip dundukėlis?

Jonas

Jonas portretas
Kažkaip tas Anonimo vardas tampa panašus į Anonizmą.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar zinot kad Lietuvos jau NERA. Taip vad Lietuva valdo lenku padugnes. Kas ji tokia ir ka gero padare Palangai? Gal paaiskins valdzios suskiai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių