Buvusi Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė tapo patarėja

Naujasis Klaipėdos vaikų ligoninės vadovas žurnalistams nesiteikė paaiškinti, ką įstaigoje vis dar veikia buvusi ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė. Įsteigtą etatą tarpusavyje aptarinėjantys ligoninės darbuotojai tokiam vadovo sprendimui negaili kritikos.

Nori žinoti tiesą

"Dirbame Vaikų ligoninėje ir labai norėtume sužinoti, kuo yra palikta dirbti buvusi vyriausioji gydytoja K.Bobianskienė. Jos pareigos mums visiems yra didelė mįslė. Girdėjome, kad buvusi vadovė gauna ne ką mažesnį atlyginimą nei savo vadovavimo metais", – domėjosi Klaipėdos vaikų ligoninės darbuotoja, pabijojusi viešumo.

Šaltinių teigimu, K.Bobianskienė šiuo metu eina ligoninės vadovo patarėjo pareigas.

Jau greitai turėtų prasidėti naujos Vaikų konsultacinės poliklinikos statyba, todėl vadovui reikalinga išmintinga padėjėja.

Medicininį išsilavinimą turintis žmogus tampa patarėju statybos klausimais.

"Kam buvo sukurtas naujas etatas? Nors darbe beveik nebūna, gauna atlyginimą ir triumfuoja? Medicininį išsilavinimą turintis žmogus tampa patarėju statybos klausimais. Tokio anekdoto turbūt dar niekas nėra girdėję", – stebėjosi pašnekovė.

Atsitvėrė tylos siena

Dabartinis Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas neneigia, kad K.Bobianskienė tebedirba įstaigoje. Tačiau, kaip konkrečiai vadinasi jos pareigos, žurnalistams neatskleidė.

"Tie žmonės, kuriems įdomu, tegul man paskambina. Aš jiems ir atsakysiu, kuo ji dirba. O ne per spaudą. Nepykite, bet turiu darbo", – mestelėjo vakar ryte kalbintas V.Žalimas.

Skubėdamas baigti pokalbį jis pridūrė, kad šia tema jau anksčiau buvo rašyta dienraštyje "Klaipėda".

Iš tiesų laikraštyje publikuotame interviu vadovas pasakė tik tiek, kad "K.Bobianskienė liko dirbti Vaikų ligoninėje ir, jeigu kyla kokių problemų, daktarė noriai padeda, pataria".

Paklausus, ar K.Bobianskienė tapo V.Žalimo patarėja, vadovas išsisukinėjo.

"Gerai, viskas. Būkite geri, netrukdykite dabar, aš ruošiuosi pas merą eiti", – likus keturioms valandoms iki susitikimo su miesto vadovu tarstelėjo vyriausiasis gydytojas.

"Turėtų atsakyti vadovas"

Klaipėdos vaikų ligoninės steigėja – Klaipėdos savivaldybė. Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė sakė taip pat nežinanti, kuo įstaigoje dirba K.Bobianskienė.

"Žinau, kad dabar ji serga, bet kuo ji ten yra įvardyta, negaliu atsakyti. Mes tokių dalykų nekontroliuojame, tai yra įstaigos vidaus reikalas", – teigė J.Asadauskienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Finansų ir turto departamento direktorės, Vaikų ligoninės stebėtojų tarybos narės Aldonos Špučienės žodžiais, į šį klausimą turėtų atsakyti pats vadovas.

"Stebėtojų taryboje nenagrinėjome šio klausimo. Vadovas pats tvirtina savo etatus", – sakė pašnekovė.

Telefonu neatsiliepė ir pati K.Bobianskienė.

Pristatys darbuotojams

Vakar po susitikimo su V.Žalimu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad K.Bobianskienė veikiausiai ne visu etatu yra įdarbinta kaip vyriausiojo gydytojo patarėja.

"Mano manymu, tai – gana logiškas sprendimas, nes yra pradėti projektai, kurių įgyvendinimas įspraustas laike, procedūrose. Ir čia vadovui reikia rinktis: samdyti bendrovę, kuri koordinuotų ir prižiūrėtų procesus, ar išnaudoti tą patirtį, kuri yra šalia. Tai yra vadovo sprendimas, manau, jis tam turėjo savų motyvų. Čia tikrai nėra jokių paslapčių ir jų negali būti. Matyt, jei atitinkamu metu apie tai nėra paaiškinama, paskui galbūt ir apauga gandais", – svarstė V.Grubliauskas.

V.Žalimas artimiausiu metu šį ir kitus klausimus pristatys ligoninės stebėtojų tarybai.

"Jie tikrai įvertins ekonominiu pagrindimu ir kitais aspektais. Matyt, nėra blogai pripažinti, kad tu daug ko dar nežinai, ir paklausti patarimų tų, kurie žino ir turi patirties. Nemanau, kad tai yra nuodėmė. Nenoriu ginti ar juolab pulti vyriausiojo gydytojo, bet jis turi tam teisę", – įsitikinęs meras.

Jo žodžiais, V.Bobianskienės pareigos nebuvo pagrindinė pokalbio tema. Susitikimo metu aptarti ūkiniai klausimai.

"Formuojant naująjį biudžetą, labai svarbu žinoti mūsų įstaigų realius poreikius arba didžiąsias bėdas. Vienas didesnių iššūkių – Vaikų konsultacinės poliklinikos statyba", – sakė meras.

Prasidės griovimo darbai

Miesto taryba dar pernai pritarė pastato, į kurį persikels Vaikų konsultacinė poliklinika, rekonstrukcijai.

Klaipėdos vaikų ligoninė prašė tarybos sutikimo J.Karoso g. 12 esančio pastato paskirtį pakeisti iš administracinės į gydymo. Kol kas čia įsikūrusi įstaigos buhalterija.

J.Karoso g. 12 pastatas bus nugriautas, o vietoj jo statomas naujas. Išdygs keturių aukštų statinys su rūsiu. Stikliniu koridoriumi jis bus sujungtas su pagrindiniu ligoninės pastatu.

Konsultacinės poliklinikos pastato rekonstrukcijai Klaipėdos vaikų ligoninei skirta 1,548 mln. eurų iš ES fondų. Finansiškai prisidės ir Klaipėdos savivaldybė.

Poliklinikos projektas jau suderintas bei patvirtintas finansavimas iš ES fondų ir miesto savivaldybės.

Netrukus turėtų prasidėti pastato griovimo darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Noretusi paklausti pono R.K. apie koki vidutini atlyginima jus kalbat?is kur tokie skaiciai 1015€?kieno saskaita tas vidurkis,jei zemiausios grandies darbuotojai dirba uz 400€ popieriuje,tai ukio dalis,slaugytoju padejejos,virtuves darbuotojos,valytojos,o jei ir gauna kuri daugiau uz minimuma,tai is ligonines neiseina,kam reikia skleisti mela.?

P.S.

P.S. portretas
.."" nasi luidi, v bulocnuju... na TAXI-ne ezdiat.."!!

man patinka:))

man patinka:)) portretas
.."Buvusi Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė tapo patarėja.." Cia,bus kaip is kinokomedija(briliantovaja ruka"-" nasi luidi, v bulocnuju-ne ezdiat.."!!:)))
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių