Būstas beglobiams vaikams: sulaukta pasiūlymų

Miesto planai nupirkti būstą, kuriame būtų apgyvendinta saujelė beglobių vaikų, pasistūmėjo į priekį. Savivaldybė sulaukė trijų pasiūlymų. Jie bus vertinami artimiausiomis dienomis.

Uostamiesčio valdžios siekis mažinti vaikų globos namus kuriant bendruomeninius ir dar šiemet nupirkti būstą, kuriame galėtų glaustis keletas be tėvų globos augančių jaunųjų klaipėdiečių, skinasi kelią tikslo link.

Penktadienį Klaipėdos savivaldybėje buvo priimamos savivaldybės keliamus reikalavimus atitinkantį būstą siūlančiųjų paraiškos.

Uostamiesčio savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotoja Genovaitė Paulikienė sakė, kad sulaukta trijų pasiūlymų.

Pašnekovės teigimu, artimiausiomis dienomis turėtų prasidėti pateiktų pasiūlymų kainų, būklės, atitikimo savivaldybės iškeltiems kriterijams, dokumentų vertinimas. Tik po to paaiškės, ar kuris nors iš pasiūlytų būstų bus perkamas.

Kadangi potencialių variantų nėra daug, ši procedūra neturėtų ilgai užtrukti.

Penktadienį pardavėjai paraiškas teikti buvo kviečiami jau trečią kartą. Anksčiau, anot G.Paulikienės, pardavėjai buvo raginami siūlyti namus arba kotedžus, o šįkart buvo laukiama ir pasiūlymų pirkti butus.

Miestas žvalgosi ne mažesnio kaip 112 kv. metrų ploto būsto, kuriame ketinama apgyvendinti 8 vaikus, šiuo metu gyvenančius vaikų globos namuose "Rytas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
O iš kur atsiranda tie " beglobiai vaikai" juk ne iš dangaus nukrenta? Jie turi tėvus, o tėvai privalo savo vaikus išlaikyti iki pilnametystės, na, kaip ir parašyta LR Konstitucijoje. Manau, kad valdžia turėtų neveisti tų vaikų gamintojų dėl pašalpų, tai po to nereikėtų už mokesčių mokėtojų pinigus pirkimus organizuoti ir rūpestingais geradariais būti.Juk neatleidžiami nuo mokesčių dirbantys žmonės, kurie neturi būsto? Kas per tvarka - iš dirbančių atimti ir išlaikyti pašalpinius?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių