Bus įamžintas L. Donskio atminimas

Klaipėdos miesto taryba pritarė siūlymui įamžinti Leonido Donskio atminimą. Ant Klaipėdos universiteto Menų akademijos pastato bus pakabinta atminimo lenta. Vis dėlto, pabrėžiama, kad toks atminimo įamžinimas neužkerta kelio ieškoti ir daugiau L.Donskio atminimo įamžinimo formų.

Ketvirtadienį posėdžiavę miesto tarybos nariai palaikė siūlymą įamžinti L. Donskio atminimą ant ant Klaipėdos universiteto Menų akademijos pastato pakabinant atminimo lentą.

Nors politikai tokiam siūlymui nesipriešino, būta pastebėjimų, ar nevertėtų paieškoti įvairesnių atminimo įamžinimo formų.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pastebėjo, kad atminimo lentos ant Klaipėdos universiteto Menų akademijos, kur L. Donskis mokėsi bei dirbo, atsiradimas – pagarbos gestas ir patikino, kad ateityje galima ieškoti ir daugiau būdų, kaip galėtų būti įamžintas iškilios asmenybės atminimas.

Tokios pačios nuomonės laikėsi ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Tai pirmasis pagarbos ir atminties įamžinimo ženklas, kuris jokiu būdu neužkerta kelio diskusijai ateityje dėl atminimo įamžinimo kitokiomis formomis“, – teigė V. Grubliauskas.

Pastebima ir tai, kad kai kuriuose kituose Lietuvos miestuose jau yra susiformavusi savotiška atminimo lentų atsiradimo tradicija, tai ypač įdomu keliaujantiems po miestą ir su juos susipažįstantiems.

Tam tikros diskusijos dėl L. Donskio atminimo įamžinimo būta ir su akademine bendruomene. Nemažai jos atstovų palaikė siūlymą ir tai patvirtino parašais.

Atminimo lentą planuojama įrengti minint Leonido Donskio mirties metines. Šis intelektualas ir filosofas netikėtai mirė 2016 m. rugsėjo 21 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
nusipelnęs landsberginiams _______ ruporas ,skleidė mėlynos gėlytės masonų idėjas ,,,,,sėkmės , anūkėlis turėtu jam ir dėkoti ,,,,,

to ccc

to ccc portretas
Tai įvardink ką nors labiau nusipelniusį

ccc

ccc portretas
Ne tokia čia įžymybė, kad reikėtų tokio dėmesio
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių