Per bulviakasį parduotuvėse pasigedo bulvių

Klaipėdiečiai stebisi, kad per patį ankstyvųjų bulvių bulviakasį ne visuose prekybos centruose įmanoma nusipirkti šviežių bulvių. Pasirodo, tiek prekybininkams, tiek bulvių augintojams koją kiša itin lietingi orai.

Prekybos centre Priestočio gatvėje apsilankiusi klaipėdietė nustebo, kad negalėjo įsigyti ne tik praėjusių metų derliaus bulvių, bet ir šviežių.

"Apėjau visą parduotuvę, ogi nė vienos bulvės. Nustebau. Jei jau senų nėra, bent brangesnių, šviežių bulvių būčiau pirkusi. Prie prekybos centro kartais vaisiais ir daržovėmis prekiauja ūkininkai. Tačiau ir ten neradau, kad kas prekiautų bulvėmis", – stebėjosi moteris.

Užklausus vienos iš pardavėjų, kas gi nutiko, kad nebeliko prekyboje bulvių, šioji atsakė, kad kalti prasti orai.

"Laukus merkia lietus. Ūkininkai tokiu oru kasdami bulves, jas atveža labai šlapias. Sandėliuojamos jos imą pūti. Stengiamės užsakinėti nedideliais kiekiais, nėra tiek žmonių, kad sandėliuose bulves perrinkinėtų. O kai nedidelis kiekis, jį greičiau ir išperka. Vakarais bulvių jau nėra, gal tik iš ryto buvo", – tikino prekybininkė.

Prekybos tinklo "Norfa" atstovas spaudai Darius Ryliškis patikino, kad tokia situacija tikrai buvo susidariusi.

"Iš tiesų taip ir yra. Dėl lietingų orų iš tiesų pasitaikydavo, kad į prekybos tinklus bulvės buvo atvežamos šlapios. Tekdavo užsakyti nedideliais kiekiais. Šviežios bulvės nepigus produktas, nesinori, kad jis sugestų. Praėjusių metų derliaus bulvės jau yra prastos. Tokių mes negalime siūlyti savo pirkėjams. Tačiau jau pagerinome šią situaciją", – tikino D.Ryliškis.

Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus pastebėjo, kad su tokia problema galėjo susidurti didesnius kiekius pristatantys bulvių augintojai.

"Juk pirmosios bulvės yra vandeningos. Jos pačios yra šlapios, nesvarbu, kokioje dirvoje augo, todėl labai greitai pūva ir pelija. Šviežių bulvių niekas neperka dideliais kiekiais, tik tiek, kiek suvalgys. Jos netinka laikymui. Vėliau, kai bulvės subręsta, jos tampa sausesnės ir gali ilgai būti", – aiškino V.Mickus.

Pasak V.Mickaus, turguje ūkininkai ryte pardavinėja iš vakaro nukastas bulves.

"Tik tiek nukasa, kiek reikia. Net kai lietus lyja, pas mus bulvių visuomet yra", – tikino turgavietės direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių