Blaivyklos uostamiestyje idėja vis dar nemiršta

Kitais metais uostamiestyje gali atsirasti blaivykla, į kurią bus gabenami gatvėje gulintys nuo alkoholio apsvaigę asmenys. Klaipėdos savivaldybė planuoja šios paslaugos pirkimui rasti pinigų.

Kitais metais uostamiestyje gali atsirasti blaivykla, į kurią bus gabenami gatvėje gulintys nuo alkoholio apsvaigę asmenys. Klaipėdos savivaldybė planuoja šios paslaugos pirkimui rasti pinigų.

Uostamiestyje jau ne vienus metus kalbama apie blaivyklos atgaivinimą. Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė tvirtino, kad šios minties nėra atsisakyta.

Tačiau, anot vadovės, neatsitiks taip, kad savivaldybė pati įkurs blaivyklą, – ketinama pirkti apnakvyndinimo paslaugą. Į įstaigą, kuri ją teiktų, būtų vežami žmonės, kuriems reikia pagalbos.

Dabar neblaiviems asmenims dažniausiai klaipėdiečiai padėti iškviečia greitosios pagalbos medikus.

"Tai nebūtų išblaivinimo įstaiga. Paprasčiausiai būtų teikiama nakvynės paslauga žmonėms, kuriems to reikia. Pavyzdžiui, jei žmogus guli neblaivus gatvėje, jis būtų nuvežtas į įstaigą, kur galėtų pernakvoti, kad nieko nenutiktų: nesušaltų, nebūtų sužalotas", – patikslino direktorė.

Pasak A.Daujotienės, socialines garantijas turintiems asmenims ši paslauga galėtų būti teikiama nemokamai. Jų neturintys žmonės turėtų už nakvynę susimokėti.

"Norėtume kitais metais pradėti teikti šią paslaugą. Siūlysime numatyti tam pinigų biudžete, bet, kaip bus, neaišku", – tvirtino direktorė.

Prieš kelerius metus savivaldybė bandė ieškoti, kas galėtų teikti blaivyklos paslaugą, tačiau nesėkmingai. Jei biudžete atsiras tam lėšų, konkursas bus skelbiamas iš naujo.

Skaičiuojama, kad įstaigos, kurioje būtų 6–8 vietos, paslauga per metus savivaldybei atsieitų apie 200 tūkst. litų.

Pasak A.Daujotienės, blaivyklos idėja nėra nauja. Visais laikais egzistavo tokios įstaigos.

"Medikai nuolat skundžiasi, kad neturintys kur prisiglausti neblaivūs žmonės užuovėjos ieško pas juos. Į ligonines vežami ir asmenys, kurie randami gulintys gatvėje. Tačiau tokiems žmonėms gydymo nereikia. Jiems tereikia kur nors praleisti laiką, kol išblaivės", – dėstė direktorė.

Medikai teigia, kad dažniausiai gatvėje neblaivūs guli asocialūs asmenys. Apsvaigusieji nuo alkoholio nėra priimami ir į nakvynės namus. A.Daujotienė pabrėžė, kad šių paskirtis yra visai kitokia.

"Nakvynės namai yra skirti benamiams. Tačiau tokia nelaimė gali ištikti ir didelį verslą turintį žmogų. Pavyzdžiui, jis neblaivus atsidūrė gatvėje ir nuvirto. Negi tokį asmenį veši į nakvynės namus?" – retoriškai klausė vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to amba

to amba portretas
Kazkaip keistai tu isivaizduoji demokratija. Ka noriu ta ir darau??? Matosi kad neteko gyventi TSRS laikais,o is tu laiku daug ko galima pasimokyti. Niekas gi nesiulo grizti prie socializmo. O pliusu tikrai buvo nemazai.

iseitis

iseitis portretas
i muila parazitus.

budelis

budelis portretas
alhašus būtų pigiau šaudyti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių