Biržos ir Pilies tiltai: trūkumų esama

Jau kurį laiką periodiškai naktimis vis pakeliami Biržos ir Pilies tiltai ne visada sklandžiai stojasi piestu. Daugiausia problemų turi smarkiai susidėvėjęs Biržos tiltas, kartais "charakterį" parodo ir Pilies tiltas.

Kelia pagal grafiką

Uostamiesčio savivaldybė dar pernai patvirtino grafikus, pagal kuriuos nuspręsta periodiškai vis pakelti miesto tiltus ir atlikti šių statinių profilaktinius patikrinimus.

Tiltus ir viadukus prižiūrinčios bendrovės "Viadukas" Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius teigė, kad šie planai nepamiršti ir vyksta visi pagal grafiką numatyti pakėlimai.

"Du kartus per mėnesį keliame Pilies tiltą ir vieną kartą – Biržos tiltą. Pakėlus išvalome, įvertiname būklę, išmankštiname – įprastas eksploatacinis patikrinimas, profilaktika", – paaiškino A.Biesevičius.

Biržos tiltas – susidėvėjęs

Pašnekovas pastebėjo, kad Biržos tiltas yra susidėvėjęs ir, nors kaskart keliant jį pavyksta pakelti, tiltas bet kada gali sugesti.

"Mes kiekvieną mėnesį pataisome, kad nebūtų bildesių važiuojant autobusams. Kiekvieną mėnesį reikia važiuoti, tvarkyti, vėl jį sustiprinti, suvaržyti", – neslėpė Klaipėdos skyriaus viršininkas.

Tiesa, per šiemet vykusius pakėlimus tiltas išbandymus atlaikė ir į viršų pakilo.

Šio tilto kėlimui specialistai pradeda rengtis dar dieną prieš.

Sutrinka užkardos darbas

Neseniai atnaujintas Pilies tiltas tokių didelių problemų neturi, tačiau ir jį keliant kartais būna nesklandumų.

Pasitaiko, kad viena tilto užkardų, uždarančių eismą, ne visuomet veikia taip, kaip turėtų.

"Būna taip, kad ji nepakyla iki viršutinio taško, ir tada mums reikia pakartotinai nuleisti užkardą, įjungti šviesoforus ir vėl iš naujo juos išjungti bei pakelti užkardą. Naktį mes galime tai daryti ir "žaisti", nebijome, kad toks atvejis kartojasi. Tačiau jeigu šventės metu šitai atsitiktų, žinoma, suvaldyti minią žmonių, kai atidarome eismą, pakeliame ir vėl reikia nuleisti, būtų labai problemiška", – neabejojo A.Biesevičius.

Pašnekovo teigimu, pastarąjį kartą, kai buvo keliamas Pilies tiltas, šio trukdžio nebuvo, ir visas pakėlimo procesas vyko sklandžiai.

Spėjama, kad užkardos darbo trūkumams įtakos gali turėti vėjas, tačiau pastebima, jog toks įrenginys jam neturėtų būti jautrus.

"Dar kilnosime, žiūrėsime. Jeigu kartosis ta problema, tikrai kviesime specialistus, nes tiltas yra garantinis", – tvirtino A.Biesevičius.

Sulaukia smalsuolių dėmesio

Tiltai kaskart keliami naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, todėl mieste laiką leidžiantys naktinėtojai gali išvysti įsimintinų vaizdų. Anot pašnekovo, smalsuolių sulaukiama kaskart.

"Vasaros metu smalsuolių tikrai užtenka, ypač "linksmų" vyrukų, kurie nori užlipti ant visiškai dar nenusileidusio tilto", – sakė bendrovės Klaipėdos skyriaus viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Orakulas

to Orakulas portretas
Jie atnaujinti tik kada vyksta pakelimas jie vel susidevi..Karta ir dukart per menesi pakelia tiltus..O Peterburge kelia kas nakt ..ir nieko kaip nesidevi tie tiltai taip nesidevi..ar tik ne pagrindinis trukumas pinigeliu isplovime..?

tiltinis

tiltinis portretas
pakelia ir isvalo,tik nereikia cia pasaku.syryt kai snigo ejau pro pilies tilto apacia,tai ant atramines kolonos vanduo bego kiaurai is abieju kelio pusiu per tilto susijungima.kiek ejo matyt nuo kranto tai kazkas su lietvamzdziais blogai,vienas nusimoves,kitas lyg uzsikises.jei nakti nematot,tai diena atvaziuokit apziuret*specialistai*.

Orakulas

Orakulas portretas
Jei gerai pamenu, po paskutinio Biržos tilto remonto buvo pasakyta, kad jis rekonstruotas ir atnaujintas. Tiesa, po keleto savaičių jis taip ir nenorėjo geranoriškai pakilti. Dabar rašo apie susidėvėjimą. Tai kur tiesa?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių