Bibliotekos remontui – solidi suma

Melnragės bibliotekos remontui kitais metais bus siūloma skirti 55 tūkst. eurų. Įstaiga, veikianti buvusios seniūnijos pastato antrame aukšte, neturi šildymo sistemos, čia nėra sanitarinių mazgų, lyjant į patalpas bėga vanduo, pro langus kiaurai košia vėjas.

Paramos į miesto valdžią kreipėsi Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė.

Artėjant 2017 m. miesto biudžeto formavimo ir tvirtinimo laikui, B.Lauciuvienė paprašė, kad būtų atrastos galimybės skirti pinigų bibliotekos Melnragės filialo remontui.

"Finansinės išlaidos, susumavus priešgaisrinės signalizacijos, šalto vandens, šildymo sistemos, sanitarinių mazgų įrengimą bei patalpų remontą, būtų 55 183 eurai. 2017 m. Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine, todėl prašau įvertinti situaciją ir nuspręsti, ar šiandien tokiomis sąlygomis mūsų mieste gali veikti kultūros įstaiga", – rašoma B.Lauciuvienės rašte savivaldybei.

Biblioteka yra 100 kv. metrų ploto, joje užsiregistravę 315 skaitytojų, kurie čia skaito ne tik knygas, bet ir periodiką, naudojasi internetu. Tačiau, prispyrus reikalui, nėra kur pasinaudoti tualetu.

Pirmame pastato aukšte veikia Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, kuris taip pat priklauso miestui, kaip ir bibliotekos filialas. Paradoksalu, bet jų darbo aplinka kardinaliai skirtinga. Čia yra ir šildymas, ir tualetas.

Vakar savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje bandyta išsiaiškinti, kodėl biblioteka liko tokia apleista.

"Dėl šios bibliotekos nėra galutinai apsispręsta. Svarstėme, kokios vizijos galėtų būti. Pastato sutvarkymo projektas buvo parengtas dar 2006 m. bet dar neapsispręsta, ar ta biblioteka Melnragėje iš viso reikalinga", – pakomentavo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Posėdyje nuspręsta atlikti kultūros įstaigų šiaurinėje miesto dalyje poreikio analizę ir tada esą bus aiški jų reikiamybė. Tačiau pritarta ir B.Lauciuvienės prašymui kitais metais solidžią sumą skirti bibliotekos filialo Melnragėje remontui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puteikienei

Puteikienei portretas
Jūs siūlote naudoti biblioteką kaip viešą tualetą? Čia tai jau virš visko....

Alioša laucius

Alioša laucius portretas
O ta direktorė senutė Bronė dar ne pensijoje.

Melns rags

Melns rags portretas
Gražinkite Melnragės bendruomenei tą pastatą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių